Συνεχίζει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες με το Erasmus το 18ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

Συνεχίζει τις  εκπαιδευτικές δραστηριότητες με το Erasmus το 18ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

Συνεχίζει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες με το Erasmus το 18ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 601 ΦΟΡΕΣ

Το 18ο Νηπιαγωγείο Ρόδου διοργανώνει έκθεση με τα έργα και το μαθηματικό υλικό που έχει παραχθεί κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA219 με τίτλο “Doll has a soul”.

Τα εκθέματα προέρχονται και από τα τέσσερα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, δηλαδή το Νηπιαγωγείο της Dobrna της Σλοβενίας, το Νηπιαγωγείο του Konjice της Σλοβενίας, το Νηπιαγωγείο των Αδάνων της Τουρκίας και το 18ο Νηπιαγωγείο Ρόδου.

Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν από το 2017 έως το 2019 αφορούσαν στη συμβολή της θεατρικής κούκλας στην προαγωγή των μαθηματικών δεξιοτήτων των μαθητών των νηπιαγωγείων.
Η έκθεση του παιδαγωγικού υλικού θα λάβει χώρα στην αίθουσα Μουσικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου 2019 κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου και είναι ανοιχτή στο κοινό. Στην έκθεση θα παρίστανται και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί των παραπάνω νηπιαγωγείων, οι οποίοι εκείνες τις μέρες θα βρίσκονται στη Ρόδο, για να συμμετέχουν στην 4η Διεθνική Δραστηριότητα Μάθησης, Διδασκαλίας και Κατάρτισης. Με αυτή τη δραστηριότητα, η οποία οργανώνεται από το 18ο Νηπιαγωγείο Ρόδου, ολοκληρώνεται το διετές πρόγραμμα Erasmus+.

Το πρόγραμμα της τριήμερης φιλοξενίας των εταίρων περιλαμβάνει συναντήσεις απολογισμού και ανταλλαγής απόψεων, επίσκεψη στο Διεθνές Κέντρο Λογοτεχνών και Μεταφραστών του Δήμου Ρόδου, στο 18ο Νηπιαγωγείο, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης με θέμα τους άθλους του Ηρακλή που θα πραγματοποιήσουν τα παιδιά του 18ου Νηπιαγωγείου, καθώς και επίσκεψη σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε ακόμη

Συμμετοχή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας στην Πάτρα

Διεθνής Ημέρα Γλυπτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου

Μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Παραδεισίου έβαψαν πασχαλινά αυγά για τη Δομή Συσσιτίου του δήμου

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου