Παραλήρημα Κιλιτσντάρογλου για «κατοχή 16 νησιών του Αιγαίου από την Ελλάδα»

Παραλήρημα Κιλιτσντάρογλου για «κατοχή 16 νησιών του Αιγαίου από την Ελλάδα»

Παραλήρημα Κιλιτσντάρογλου για «κατοχή 16 νησιών του Αιγαίου από την Ελλάδα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 269 ΦΟΡΕΣ

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία είπε ότι “η ειρηνευτική επιχείρησή μας στην Κύπρο το 1974 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην εξωτερική μας πολιτική. Όταν οι ομογενείς μας δολοφονούνταν κανείς δεν έμεινε θεατής”.

Υποστήριξε ότι από «το 1974-2019, στην Κύπρο δεν άνοιξε μύτη. Όλοι οι πολίτες ζούσαν σε γαλήνη. Αλλά τώρα η πολιτική στην Κύπρο πρέπει πια να αλλάξει. Χρειάζεται να ξεκινήσει μία νέα περίοδος, αν δεν γίνει, θα έρθουμε αντιμέτωποι με ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον. Πρέπει πλέον να αναγνωριστεί η "τδβκ’».

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι 16 νησιά στο Αιγαίο που ανήκαν στην Τουρκία τώρα βρίσκονται ‘υπό ελληνική κατοχή’. “Και δεν βγάζουν άχνα. Δεν μπορούν να βγάλουν άχνα. Γιατί;”, είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τα νησιά που με βάση την συνθήκη της Λωζάννης θα έπρεπε να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, είναι όλα στρατιωτικοποιημένα. “Πού είναι αυτή η κυβέρνηση; Πού είναι το προεδρικό; Πού είναι τα συμφέροντα της Τουρκίας; Κάθε μέρα χάνουμε κάτι”, ανέφερε.

Για την ανατολική Μεσόγειο, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι όλοι είναι εκεί, Αμερική, Αίγυπτος, Ισραήλ, Ελλάδα και ‘Ε/κ διοίκηση’, όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία.

“Μόνο ένα κράτος δεν είναι εκεί και αυτό είναι η Τουρκία. Γιατί δεν είναι; Από την μια πλευρά της Μεσογείου είναι η Τουρκία και από την άλλη ακριβώς συμμετρικά είναι η Αίγυπτος. Πριν από λίγο αναφέρθηκα στην Αίγυπτο και την σημασία της. Γιατί η Αίγυπτος είναι σημαντική; Γιατί μία συμφωνία στην Μεσόγειο μεταξύ της Τουρκίας και της Αιγύπτου θα έλυνε πολλά προβλήματα”, ανέφερε.

Πηγή: https://www.real.gr/

Διαβάστε ακόμη

Αιγαίο: Τουρκικό ελικόπτερο εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς σχέδιο πτήσης

Ερώτηση Αποστολάκη-Παναγιωτόπουλου: «Τραγικές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στα νησιά μας»

Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι «Σπαρτιάτες» – Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο

Καλάθι του Πάσχα: Σε ισχύ από σήμερα – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει, πόσο θα διαρκέσει

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε στη Βουλή τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης (φωτογραφίες)

Αφρικανική σκόνη: Πόσο μπορεί να επιδεινώσει χρόνια προβλήματα υγείας - Συστάσεις από πνευμονολόγους

Στέφανος Κασσελάκης: Ξέμεινε από τη φουρτούνα στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα

Λίνα Μενδώνη: Στη δικαιοσύνη για δημοσίευμα εφημερίδας