Υποθυρεοειδισμός και διατροφή: Τι να τρώτε και τι όχι

Υποθυρεοειδισμός και διατροφή: Τι να τρώτε και τι όχι

Υποθυρεοειδισμός και διατροφή: Τι να τρώτε και τι όχι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 262 ΦΟΡΕΣ

Ο υποθυρεοειδισμός αναφέρεται στην μείωση της λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα με αποτέλεσμα την παραγωγή χαμηλών επιπέδων θυρεοειδικών ορμονών στο σώμα.

Ο υποθυρεοειδισμός είναι μια κοινή διαταραχή του θυρεοειδούς αδένα και είναι πιο διαδεδομένη στις γυναίκες.

Υποθυροειδισμός: Η σωστή διατροφή

Ιώδιο
Η διατροφή σας πρέπει πάντα να περιλαμβάνει τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο, όπως τα θαλασσινά. Το ιώδιο μπορεί επίσης να βρεθεί σε μπανάνες και μαϊντανό. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ιωδιούχο αλάτι στο μαγείρεμα.

Νερό
Πρέπει να πίνετε πολύ νερό: τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα. Να θυμάστε πως, όταν είστε αφυδατωμένοι, το σώμα σας αποθηκεύει περισσότερο λίπος και σας κάνει να παίρνετε κιλά.

Φρούτα και λαχανικά
Η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών βοηθά στην πρόληψη του υποθυρεοειδισμού.

Καρυδέλαιο
Η κατανάλωση ελαίου καρύδας διεγείρει την παραγωγή της θυρεοειδούς ορμόνης. Αυξάνει τον μεταβολισμό σας και θεωρείται τροφή που δίνει ενέργεια στον οργανισμό, αλλά πρέπει να λαμβάνεται με μέτρο, ανάλογα με την ηλικία και τη δομή του σώματός σας.

Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι σας βοηθά να χάσετε βάρος, αυξάνοντας τον μεταβολισμό σας και επίσης μέσω της οξείδωσης του λίπους.

Τυροσίνη
Αυξήστε την κατανάλωσή σας σε άπαχα κρέατα, ψάρι, φακές και γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, καθώς αυτές είναι τροφές πλούσιες σε τυροσίνη (tyrosine), ουσία που είναι απαραίτητη για την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών.

Σελήνιο
Τροφές όπως ο τόνος, το καστανό ρύζι και ο σολομός περιέχουν αρκετό σελήνιο, το οποίο έχει αποδειχτεί ότι εμποδίζει τον υποθυρεοειδισμό.

Φυτικές ίνες
Μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες δεν θα σας βοηθήσει μόνο να χάσετε κιλά, αλλά και να προωθήσετε την κανονικότητα στην κίνηση του εντέρου σας και μπορεί να συμβάλλετε στη μείωση της χοληστερόλης σας. Προτιμήστε όσπρια, ρύζι και άλλα δημητριακά, προϊόντα σίτου ολικής άλεσης και πλιγούρι βρώμης.

Πηγή: iatropedia.gr

Διαβάστε ακόμη

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου

«Μίνι» εγκεφαλικό: Ποια είναι τα συμπτώματά του

Ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού

Οριστική θεραπεία ευρυαγγειών με laser