Διεθνές συνέδριο μαθηματικών στη Νίσυρο

Ο πολλά υποσχόμενος Νισύριος καθηγητής Μαθηματικών στα πανεπιστήμια Princetonκαι Rutgers Αμερικής, καθώς και στο ΕΜΠ Γιάννης Νικ. Σακελλαρίδης, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Εταιρείας Νισυριακών Μελετών, διοργανώνει για τέταρτη φορά στη Νίσυρο, κατά το διάστημα από 22 έως 27 Ιουλίου 2019, διεθνές συνέδριο ανωτέρων μαθηματικών με τη συμμετοχή των κορυφαίων μαθηματικών του κόσμου.

Συνδιοργανωτές είναι οι δύο βραβευθέντες με το βραβείο Fields, της μεγαλύτερης διάκρισης στο χώρο των μαθηματικών, εφάμιλλης του βραβείου Νόμπελ, (δεν απονέμεται Νόμπελ για τα Μαθηματικά), BaoChauNgo, πανεπιστήμιο Σικάγου και AkshayVenkatesh, του Ινστιτούτου προχωρημένων σπουδών του πανεπιστημίου Princeton.

Ο καθηγητής Bao,  μετά την επιτυχία παρόμοιου συνεδρίου που συνδιοργάνωσε στη Νίσυρο  με τον κ. Σακελλαρίδη το 2016, και τα ενθουσιώδη σχόλια των παρευρεθέντων τότε καθηγητών, είναι και πάλι συνδιοργανωτής του φετινού συνεδρίου, που έχει θέμα, «L-συναρτήσεις και γεωμετρική θεωρία αναπαραστάσεων» και πιο απλά, το συνέδριο θα ασχοληθεί με θέματα της θεωρίας αριθμών και της αλγεβρικής Γεωμετρίας. Στον έτερο συνδιοργανωτή, κ. Vencatesh απενεμήθη το βραβείο Fieldsστο διεθνές συνέδριο του Ρίο Ντε Τζανέιρο το καλοκαίρι του 2018.

Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 25 καθηγητές, όλοι αλλοδαποί, πλην του κ. Σακελλαρίδη τα ονόματα των οποίων, μαζί με όλες τις λεπτομέρειες του συνεδρίου υπάρχουν στον ιστότοποhttps://www.nisyrosmathconference.org/

“Η επιλογή της Νισύρου για μια ακόμα φορά ως τόπου του συνεδρίου και η συμμετοχή τόσων διακεκριμένων επιστημόνων αντανακλά το κύρος του κ. Σακελλαρίδη στον διεθνή επιστημονικό χώρο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Νισυριακών Μελετών.