Στις τεχνικές υπηρεσίες και στο Ορφανοτροφείο Ρόδου οι υποψήφιοι του ΚΚΕ

Τους εργαζόμενους της Πολεοδομίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου επισκέφθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα Κλεόβουλος Παπακωνσταντίνου και Θεανώ Κουντούρη, τους οποίους κάλεσαν να κάνουν το βήμα σ’ αυτές τις εκλογές και να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ.

Είναι το μόνο κόμμα που στήριξε και θα συνεχίζει να στηρίζει και μετά τις εκλογές τους εργαζόμενους τόσο με προτάσεις νόμου και τροπολ ογίες στη Βουλή, όσο και με την συμβολή του στην οργάνωση των αγώνων τους.

Η μνημονιακή «ατζέντα» εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα και μέχρι το 2060 με τα ματωμένα πλεονάσματα, την υποχρηματοδότηση έργων και υπηρεσιών, τις ιδιωτικοποιήσεις, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων. Η διέξοδος είναι με δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα οι εργαζόμενοι να οργανώσουν με καλύτερες προϋποθέσεις την αντίστασή τους σε μια πολιτική που είναι δεδομένη και αντιλαϊκή.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Ορφανοτροφείο Ρόδου , όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με νέους επιστήμονες εργαζόμενους στις δομές της  Κοινωνικής Πρόνοιας του νησιού. Πρόκειται για εργαζόμενους στη πλειοψηφία τους με ελαστικές μορφές απασχόλησης και συγκεκριμένα μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για νέους επιστήμονες, προγράμματα δηλαδή με ημερομηνία λήξης. Αντίθετα οι ανάγκες που καλύπτουν είναι μόνιμες και διαρκείς, πολύτιμες σ’ ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας.

Σε μια υπηρεσία που λόγω των ιδιαιτεροτήτων της, τα παιδιά πρέπει να έχουν μόνιμο προσωπικό με αδιάλειπτη παρουσία και παρακολούθηση της εκπαιδευτικής και συναισθηματικής τους εξέλιξης, οι εργαζόμενοι αλλάζουν διαρκώς λόγω της λήξης των συμβάσεων τους. Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ χαρακτήρισαν αυτά τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και «μπαλώματα» που δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα ούτε της ανεργίας ούτε της κάλυψης των κοινωνικών αναγκών.

Όταν η πολιτική που ασκείται βασίζεται στο κέρδος , τότε οι ανάγκες των ανθρώπων, ακόμα και το ευαίσθητο κομμάτι της πρόνοιας, αντιμετωπίζεται ως «κόστος». Σε αυτή τη βάση είναι φτιαγμένα και τα προγράμματα της περιβόητης «κοινωνικής πολιτικής» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλων των άλλων αστικών κομμάτων. Κι αυτός είναι ο λόγος που όποια κυβέρνηση και να βγει, η κατάσταση αυτή θα διατηρείται και θα επιδεινώνεται.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που συγκρούεται με αυτές τις πολιτικές, και χρειάζεται να το στηρίξουν οι εργαζόμενοι για να δυναμώσουν η αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.