Κ. Παπουτσής: «Είμαι προσηλωμένος στις αξίες της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας»

Στους λόγους που τον ώθησαν να συστρατευθεί ως υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με το κόμμα «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά και στους στόχους και στους προβληματισμούς του για το μέλλον των νησιών μας, αναφέρεται σε συνέντευξή του στη «Ροδιακή» ο κ. Κωνσταντίνος Παπουτσής.

Ο ίδιος μιλάει για τα προβλήματα των νησιωτών και πώς αυτά μπορούν να λυθούν με συγκεκριμένες προτάσεις που υπάρχουν στο πρόγραμμα του κόμματός του, καθώς και στα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί την επομένη των εκλογών, ενώ κάνει λόγο «για στοχευμένες παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή μας»!

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να διεκδικήσετε την ψήφο των συμπολιτών μας στις προσεχείς εκλογές και γιατί με το κόμμα «Ελληνική Λύση» και τον Κυριάκο Βελόπουλο;

Είμαι  πολιτικοποιημένος από τα νεανικά μου χρόνια και στη συνέχεια το 2001  εντάχθηκα στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ως ιδρυτικό μέλος και πολιτεύτηκα στις εθνικές εκλογές του 2004, 2007, 2009 και 2012. Το 2012 αποχώρησα  από την ενεργό δράση διαφωνώντας για πρακτικές του κόμματος, μένοντας όμως πιστός στις ιδέες και τα οράματα του πατριωτικού κινήματος.

Είμαι προσηλωμένος στις αξίες της πατρίδος, της θρησκείας και της οικογένειας και επειδή όλα αυτά βάλλονται εδώ και δεκαετίες δεν θα μπορούσα να μείνω  μακριά από την ενεργό δράση. Γιατί η πατρίδα μας κινδυνεύει και πρέπει να την πάρουμε στα χέρια μας. Να την ξαναπάρουμε πίσω.

Δεν μπορεί για το προσωπικό συμφέρον αυτών που μας κυβερνούν χρόνια να ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία και να χάνουν τις περιουσίες τους οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Δεν μπορεί να μειοδοτούν στα εθνικά μας θέματα και να χάνουμε κυριαρχικά  μας δικαιώματα.

Δεν μπορεί να φεύγουν οι συμπατριώτες μας στο εξωτερικό και να μην συμβαίνει τίποτε.
Δεν είναι δίκαιο να ζούμε σε μία χώρα όπου η εγκληματικότητα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Δεν είναι ανθρώπινο να πεθαίνουν δίπλα μας χιλιάδες νέοι από τα ναρκωτικά και οι έμποροι να θησαυρίζουν. Τι να πούμε και για την παιδεία, την υγεία, το εργασιακό, τους φόρους. Δεν υπάρχει αρχή και τέλος. Όλα είναι διαβρωμένα και σε αποσύνθεση.

Χιλιάδες συνταξιούχοι  περιμένουν μήνες ή και χρόνια για να πάρουν τη σύνταξή τους  αλλά η γραφειοκρατία δεν τους το επιτρέπει. Αυτά δεν ενδιαφέρουν τους κρατούντες.

Προτιμούν όμως να ψηφίζουν σύμφωνα συμβίωσης, να χτίζουν τζαμιά, να δίνουν ιθαγένεια σε λαθροεισβολείς και να αλλοιώνεται έτσι σιγά σιγά η εθνολογική μας σύνθεση.

Ανέχονται  και συνεργάζονται με τις κάθε λογής Μ.Κ.Ο.  οι οποίες έχουν βάλει σκοπό να ισλαμοποιήσουν την πατρίδα μας και την Ευρώπη. Δίνουν  στέγη και επιδόματα στους λαθροεισβολείς και ο Έλληνας που φορολογείται είναι άνεργος και πεινάει. Επιπλέον  η οικογενειοκρατία  και τα τζάκια ζουν και βασιλεύουν.

Επειδή όλα αυτά ως άνθρωπο με ενοχλούν,  εντάχθηκα στο κίνημα- κόμμα της “Ελληνικής Λύσης” του αυτοδημιούργητου πολιτικού  Κυριάκου Βελόπουλου για να αγωνιστώ  μαζί του  και μαζί με τις Ελληνίδες και τους  Έλληνες  για να ξαναπάρουμε την πατρίδα μας πίσω και να αποκαταστήσουμε  την αληθινή δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή και την αξιοπρέπειά μας.

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής μας και τι μπορεί να  γίνει για αυτά;
Τα προβλήματα της περιοχής μας είναι πολλά και δεν μπορεί να υπάρξει  οικονομική ανάπτυξη που είναι το ζητούμενο για τα νησιά μας όταν η πρόσβαση  με πλοία  και αεροπλάνα δεν είναι επαρκής. Κανένα μέρος του κόσμου με ελλιπείς και ακριβές συγκοινωνίες δεν μπορεί να αναπτυχθεί.

Επίσης άλλο σημαντικό θέμα είναι η ανεπάρκεια νερού σε πολλά νησιά μας όπως και οι υποδομές σε λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους και ηλεκτρική ενέργεια. Ακόμα και οι αυξημένοι συντελεστές Φ.Π.Α. και γενικότερα η γραφειοκρατία και η αυξημένη φορολογία δεν επιτρέπει στα νησιά μας να εκτοξευθούν. Γι’  αυτό  οι προτάσεις  μας είναι πολύ σημαντικές για να δώσουν ώθηση στην οικονομία του τόπου μας.

- Εφαρμογή ειδικού φορολογικού καθεστώτος και μείωση κατά 50%  των συντελεστών Φ.Π.Α για όλα τα ελληνικά νησιά όπως ισχύει αντίστοιχα και σε άλλες περιοχές της Ε.Ε. π.χ. Μαδέιρα και Αζόρες, Κορσική και Ελιγολάνδη της Γερμανίας.

-  Εισαγωγή απλού  σταθερού φορολογικού συστήματος αμετάβλητο στις βασικές του ρυθμίσεις για τουλάχιστον 10 έτη ώστε να ενισχυθούν οι επενδύσεις στον τουρισμό.

- Φοροαπαλλαγή για 5 έτη σε όσους επενδύουν στον τουρισμό  και για όσους ιδρύουν μια νέα τουριστική επιχείρηση.

-  Αδειοδότηση όλων των λιμανιών της χώρας και χρηματοδότηση έργων υποδομής.

-  Δημιουργία προβλητών για κρουαζιερό πλοια στα λιμάνια όλων των νησιών μας.

-  Απελευθέρωση του θαλάσσιου  τουρισμού και συγκεκριμένα της κρουαζιέρας.

-  Έμφαση στις επενδύσεις τουριστικής υποδομής και στα υψηλής ποιότητας Projects. Διαδικασία  Fast Trak για τις μεγάλες επενδύσεις και μείωση της γραφειοκρατίας για το σύνολο των επενδύσεων.

- Φορολογικές διευκολύνσεις  και κίνητρα σε όλους τους ιδιοκτήτες τουριστικών υποδομών.

- Απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης visa για τους Ρώσους πολίτες. Να μην ξεπερνούν τις 5 μέρες, εν αντιθέσει τις 5 εβδομάδες που ισχύει σήμερα.

- Διπλασιασμός του προσωπικού στα  visa Centers.

- Έμφαση όχι μόνο στον οργανωμένο τουρισμό (TOUR OPERATORS) αλλά και στους μεμονωμένους τουρίστες, με παροχή ελκυστικών τουριστικών πακέτων, προσφορών και  εκπτώσεων στη διαμονή και διατροφή. Σύμφωνα με το ΣΕΤΕ το 66% των ετησίων τουριστικών εσόδων προέρχεται από μεμονωμένους  τουρίστες.

- Μείωση του Φ.Π.Α. στο 10 για το συνολικό εξαγόμενο τουριστικό πακέτο.

- Θέσπιση χαμηλού φορολογικού συντελεστή σε όλες  τις νέες επιχειρήσεις και μηδενικό  φορολογικό συντελεστή για 10 χρόνια σε κάθε επιχείρηση που επενδύει τα χρήματά της ξανά στην Ελλάδα. Αυτό θα ισχύει για κάθε νέα επένδυση στη χώρα. Έτσι θα μειωθεί  κατακόρυφα η ανεργία, θα αυξηθούν οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία. Θα αυξηθεί η κατανάλωση στην εγχώρια αγορά και θα μπει η χώρα και τα νησιά μας στον ρυθμό της ανάπτυξης.

- Ίδρυση ΠανεπιστημιακήςΤουριστικής Σχολής στη Ρόδο.

- Δημιουργία Ιατρικής Σχολής στο νησί του Ιπποκράτη στην Κω.

Ποιους στόχους έχει βάλει το κόμμα σας για τις προσεχείς εκλογές αλλά και εσείς προσωπικά;
Στόχος του κινήματός μας είναι  να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Να φέρουμε το νέο και το ελπιδοφόρο. Να αλλάξουμε τη νοοτροπία. Να μιλήσουμε για δημοκρατία, για αξίες  για ηθική. Να καταλάβουν ότι δεν είμαστε ένα κόμμα αντίδρασης αλλά μια παράταξη που έχει όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα παραγωγής πλούτου. 

Αν δε παράξουμε πλούτο δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία στην πατρίδα μας. Και ο πλούτος για να παραχθεί  χρειάζεται πολιτική βούληση. Και εμείς την έχουμε. Έχουμε και ειδική ομάδα επιστημόνων που γνωρίζει πολύ καλά τον  τρόπο ανάπτυξης. Όπως είπαμε  τοποθετούμε τον πρωτογενή τομέα στην 1η γραμμή. Δίνουμε παροχή κινήτρων όπως:

- Σταθερή φορολογική και οικονομική πολιτική για τη βιομηχανία τροφίμων.

-  Δημιουργία τράπεζας  σπόρων.

- Συμμετοχή σε ευρωπαϊκά έργα έρευνας και τεχνολογικής Ανάπτυξης (π.χ. HORIZON) ώστε να αποκτήσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις  τεχνογνωσία και να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες με υποστήριξη από ευρωπαϊκούς πόρους.

-   Ευνοϊκή φορολόγηση για τις επιχειρήσεις τροφίμων που θα προλαμβάνουν Έλληνες   πολίτες στο εργατικό δυναμικό τους και ταυτόχρονα θα κάνουν επανεπένδυση των   κερδών στην επιχείρηση για αύξηση της παραγωγικής τους δραστηριότητας.

- Τοποθετούμε τον Γεωπόνο στο χωράφι δίπλα στον παραγωγό έτσι ώστε να εξελίσσεται  καλύτερα και πιο γρήγορα η παραγωγή.

- Ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα τω ελληνικών προϊόντων και μειώνουμε το κόστος με   ειδικά μέτρα έτσι ώστε να κάνουμε εξαγωγές. (Αύξηση ΑΕΠ 20 δισ. ετησίως)

- Απαγόρευση εισαγωγών ομοειδών προϊόντων από τρίτες χώρες (Αύξηση ΑΕΠ  3 δισ.     ετησίως)

- Δημιουργούμε ιχθυοκαλλιέργειες σε βραχονησίδες στο  Αιγαίο. Λύνουμε και το   πρόβλημα της ΑΟΖ. (Αύξηση ΑΕΠ 4 Δις ετησίως)

- Εξελίσσουμε τα ελληνικά βότανα σε βαριά Φαρμακοβιομηχανία. (Αύξηση ΑΕ 10 δισ.   ετησίως)

- Στην καινοτομία υπάρχουν 300 νέες προτάσεις (εφευρέσεις) Ελλήνων, τις αξιοποιούμε   ως βαριά βιομηχανία.

- Ξανανοίγουμε τα ναυπηγεία μας. (Αύξηση ΑΕΠ 6 δισ. ετησίως)

- Επαναφέρουμε τις επιχειρήσεις μας που βρίσκονται  σε Βουλγαρία, Ρουμανία κτλ. δίνοντας φορολογικό κίνητρο (10%) (Αύξηση ΑΕΠ 5 δισ. ετησίως).

Με αυτές τις δράσεις και με πολλές άλλες δημιουργούμε πλούτο. Αυξάνουμε μισθούς και συντάξεις και δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας. Τότε θα είμαστε  αυτάρκεις και σε θέση ισχύος και θα πάμε τότε στους δανειστές και θα διεκδικήσουμε το κούρεμα των χρεών όπως και  τις γερμανικές αποζημιώσεις. Και έτσι ξαναπαίρνουμε την πατρίδα μας πίσω.

Αυτό είναι το σχέδιό μας για την χώρα και πάνω σε αυτό θα πρέπει να μας αξιολογήσουν οι κάτοικοι των νησιών μας. Τους θέλουμε κοντά μας για να χτίσουμε μαζί την νέα Ελλάδα.
Προσωπικά εκτιμώ ότι οι πολίτες θα μας δώσουν την ευκαιρία να αλλάξουμε την πορεία της χώρας.

Σε περίπτωση που εκλεγείτε υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τομέας με τον οποίο θα θέλατε να ασχοληθείτε;
Σε περίπτωση που οι συμπατριώτες μας με  τιμήσουν με την ψήφο τους  και εκλεγώ θα ήθελα  καταρχάς να σταθώ κοντά τους, να έχω άμεση και τακτική επαφή. Να ακούσω τα προβλήματά τους  και να τα προωθήσω με τον καλύτερο τρόπο εντός και εκτός Βουλής.

Να είναι σίγουροι ότι δεν έχω εξαρτήσεις και αφεντικά, ούτε υπόγειες διαδρομές σε λέσχες και κέντρα εξωθεσμικά. Δεν  εξαγοράζομαι, ούτε εκβιάζομαι, ούτε κάνω εκπτώσεις στις αξίες μου. Θέλω και πρέπει να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό  για τα νησιά μας. Να χτυπήσουμε  πόρτες, να αναδείξουμε θέματα, να πιέσουμε για λύσεις. Να είστε  σίγουροι ότι θα το κάνω για τα νησιά μας. Για όλα τα νησιά. Δεν πρέπει να εξαιρέσω κανένα. Την ίδια αγάπη για όλα τα νησιά.

Επιθυμώ για τον σκοπό αυτό να συνεργαστώ με τους κατά τόπους δημάρχους και προέδρους  κοινοτήτων και να υπάρχει μια αρμονική συνεργασία εφόσον το επιθυμούν και αυτοί. Θα κάνω πρόσκληση και στους υπόλοιπους  βουλευτές του νομού. Από κοινού να δουλέψουμε για τα προβλήματα των νησιών. Διότι τα προβλήματα και τα έργα δεν έχουν χρώμα. Άλλο νομοθετικό έργο στο εθνικό κοινοβούλιο και άλλο τα τοπικά θέματα του νομού μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι και στην περίπτωση μη εκλογής θα είμαι και πάλι δίπλα στους νησιώτες  και στα προβλήματα τους. Εφόσον το κόμμα μας θα είναι στη βουλή θα μπορέσω να τα αναδείξω  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για ποιους λόγους θα πρέπει οι συμπολίτες μας να επιλέξουν «Ελληνική Λύ-ση»  του Κυριάκου Βελόπουλου, στις εκλογές της  7ης  Ιουλίου;

Οι πολίτες θα πρέπει να εμπιστευθούν την “Ελληνική Λύση” και τον Κυριάκο Βελόπουλο γιατί είμαστε το νέο και το ελπιδοφόρο. Είμαστε ένα κόμμα με πατριωτικό φρόνημα, λαϊκό αίσθημα και  δημοκρατικό χαρακτήρα. Έχουμε αξίες και το βασικό δεν έχουμε εξαρτήσεις. Γι’ αυτό πρέπει να μας εμπιστευτείτε και να ελπίζετε ότι είμαστε διαφορετικοί.

Δεν έχουμε πάρε-δώσε με το σύστημα, αντιθέτως όλο το σύστημα  μας πολεμά. Είναι το σύστημα που έχει φέρει την Ελλάδα σ’ αυτή την  κατάσταση. Δεν ευθυνόμαστε εμείς γι’ αυτό. Και πρέπει να μας εμπιστευθείτε διότι έχουμε τις εξής προτάσεις:

-Να δημιουργήσουμε συνταγματικό δικαστήριο  το οποίο θα είναι ανεξάρτητο από την εκάστοτε κυβέρνηση και στο οποίο θα καταθέτουν οι πολιτικοί φορείς τις προτάσεις τους πριν τις εκλογές. Αν κάποιο κόμμα εκλεγεί κατόπιν στην κυβέρνηση και δεν τηρήσει το πρόγραμμα να είναι έκπτωτη η κυβέρνηση και να τιμωρούνται οι υπεύθυνοι.

- Έλεγχος της συνταγματικότητας των νομοσχεδίων, των τροπολογιών και των Π.Δ. από το ΣτΕ προτού αυτά κατατεθούν για ψήφιση και τεθούν σε ισχύ.

-Άμεση κατάργηση της βουλευτικής  ασυλίας και του νόμου «περί ευθύνης Υπουργών».

-Στα ποινικά αδικήματα που θα επισύρουν ποινή ισόβιας κάθειρξης να  συμπεριληφθούν επιπλέον τα εξής:

Κατάχρηση Δημόσιου χρήματος, εμπορία Ναρκωτικών και ανθρώπων, και διακίνηση λαθρομεταναστών, παιδεραστία, συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Έχουμε και σχέδιο και πρόγραμμα και μπορούμε να το εφαρμόσουμε. Χτίζουμε τη  μεγάλη δημοκρατική  πατριωτική, λαϊκή παράταξη του αύριο που σύντομα πρέπει και θα κυβερνήσει τον τόπο για να τον ξεβρομίσει. Σας θέλουμε κοντά μας, ακόμα και αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας. Πρέπει  να ξαναπάρουμε την πατρίδα μας πίσω. Να ενώσουμε τους Έλληνες διότι δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά. Είμαστε όλοι Έλληνες.

Τώρα υπάρχει η λύση. Είναι η «Ελληνική Λύση».
Πρώτα η Ελλάδα! Πρώτα οι Έλληνες!