Δημήτρης Γάκης: «Να μας οδηγήσει πίσω στα μνημόνια θέλει η ΝΔ.  Τι σημαίνει αυτό για τα νησιά μας;»

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, αναφερόμενος στις αντι-αναπτυξιακές νεοφιλελεύθερες θέσεις που το τελευταίο διάστημα προτάσσονται από υποψηφίους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με αιχμή του δόρατος το «μαξιλάρι ασφαλείας» των 34 δις ευρώ που με συνέπεια πετύχαμε κερδίζοντας την αξιοπιστία της χώρας στις διεθνείς αγορές, αναρωτήθηκε τι ακριβώς προβλέπει τελικά το πρόγραμμα της ΝΔ για τη νησιωτική χώρα;

«Να μας πουν επιτέλους με σαφήνεια, τι σκοπεύουν να κάνουν; Να ξεκαθαρίσουν στους νησιώτες τι θα γίνει με τα κεκτημένα τους στην Υγεία, στην Παιδεία, με τα κίνητρα και τα επιδόματα που στηρίζουν την καθημερινότητα των πολιτών στα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου, τι θα συμβεί με το Μεταφορικό Ισοδύναμο;

Θέλουν νέο Μνημόνιο; Διότι, το πρόγραμμα της ΝΔ, σύμφωνα με όσα λέγονται, θα μας ξαναρίξει στο πηγάδι της κοινωνικής ανασφάλειας, σε «μηχανισμούς», «γραμμές», «δεσμεύσεις», όπως και να το πεις το ίδιο αποτέλεσμα έχει: «κόψιμο» δημόσιων επενδύσεων και πόρων που διατίθενται στα νησιά και τους κατοίκους τους.

Ας ακούσουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη άποψη για το νησιωτικό τους πρόγραμμα. Όχι γενικόλογες υποσχέσεις και διφορούμενους χρησμούς, αλλά την πραγματική αλήθεια. Και εμείς, εδώ είμαστε, ανοικτοί σε διάλογο και για συγκρίσεις προγραμμάτων και στόχων ανάπτυξης», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου.

Η δική μας πρόταση για το θέμα του αποθέματος ρευστότητας, συνέχισε ο Δημήτρης Γάκης, είναι σαφής και με προοπτική: Η χρηματοδότηση του χρέους μας είναι καλυμμένη για τα επόμενα χρόνια.

Τώρα, είναι η ώρα να κατοχυρώσουμε θεσμικά κάθε γραμμή αμύνης που θωρακίζει τη Χώρα απέναντι στους εξωτερικούς κινδύνους. Αυτός είναι ο επόμενος στόχος του «μαξιλαριού ασφαλείας» της κυβέρνησής μας. Να το ενδυναμώσουμε στην επόμενη περίοδο. Για το μέλλον της Ελλάδας, για την προοπτική των νησιών μας.