Ευρεία σύσκεψη σήμερα για το κυκλοφοριακό στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Ευρεία σύσκεψη σήμερα για το κυκλοφοριακό στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Ευρεία σύσκεψη σήμερα για το κυκλοφοριακό στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1253 ΦΟΡΕΣ

Ευρεία σύσκεψη για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» συγκαλεί σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουλίου, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, στο γραφείο του, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Fraport καθώς και των φορέων που κάνουν χρήση του χώρου.

Όπως ανέφερε χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στο αεροδρόμιο της Ρόδου αυτή τη στιγμή εκτελείται ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο σε όλα τα επίπεδα. Προηγήθηκε ο διάδρομος προσγείωσης και το δάπεδο στάθμευσης, επίσης ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο το οποίο το είχε ανάγκη το αεροδρόμιο όπως είπε και τώρα είναι σε εξέλιξη επίσης ένα έργο που υλοποιείται.

«Υπάρχει θέμα με το κυκλοφοριακό, τουλάχιστον», είπε στη συνέχεια ο κ. Χατζημάρκος, αναφέροντας ότι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το φορέα διαχείρισης των αεροδρομίων, τη Fraport, και έχουν κάποιες λύσεις που έχουν έρθει στον ίδιο και γραπτώς από τον Πρόεδρό της, μετά τις επαφές που είχαν. Σήμερα, λοιπόν, θέλει να τις επεξεργαστούν και να δουν μαζί με τους χρήστες, που εκτός από τον επιβάτη που υφίσταται τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία, είναι τα τουριστικά γραφεία γιατί έχουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό πούλμαν, οι ιδιοκτήτες ταξί, τα rent a car κτλ., για τους οποίους το αεροδρόμιο είναι ένα εργαλείο και εκεί είναι που δημιουργείται το μεγάλο θέμα. Και δήλωσε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης:

«Θέλουμε να βγει το 2019 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το να εκτελούνται έργα σε ένα χώρο που δεν σταματάει τη λειτουργία του πάντα, αυτό δημιουργεί αναστάτωση. Να μηδενιστεί η όχληση από την εκτέλεση των έργων, δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο».

Από εκεί και πέρα, όμως, είπε ότι πρέπει να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες ώστε να ελαχιστοποιήσουν την όχληση αυτή και την ταλαιπωρία και το κυκλοφοριακό που είναι μεγάλο-μάλιστα πραγματοποίησε αυτοψία με τους συνεργάτες του δύο βράδια. Σημειώνεται ότι, στη σημερινή σύσκεψη, εκτός από τους παραπάνω, θα μετέχουν και εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. και της Τροχαίας ενώ στόχος είναι να βγει το 2019 στο «Διαγόρας» όσο γίνεται πιο ομαλά.

Ερωτηθείς σχετικά ο Περιφερειάρχης, είπε ότι υπάρχει και ένα θέμα με τις ώρες αφού οι καθυστερήσεις στις πτήσεις δεν έχουν να κάνουν με τα έργα που εκτελούνται αλλά έρχονται από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που παρουσιάζουν μία σειρά επιχειρήματα με βάση τα οποία μειώνουν τον αριθμό των πτήσεων που εξυπηρετούν ανά ώρα και αυτή είναι η αιτία των καθυστερήσεων στις πτήσεις.

Ο επιβάτης όμως-συνέχισε-πάει σε ένα αεροδρόμιο που το μισό είναι…γιαπί και νομίζει ότι γι’ αυτό είναι η καθυστέρηση ενώ το ίδιο πρόβλημα συμβαίνει σε όλα τα αεροδρόμια της χώρα.

Στα τέσσερα μεγάλα αεροδρόμια που έχουμε στην Περιφέρεια (σ.σ. Ρόδος, Μύκονος, Κως, Σαντορίνη) που είναι και οι μεγαλύτερες πύλες εισόδου επισκεπτών στη χώρα, εκτελούνται μεγάλα έργα αυτή τη στιγμή, όπως στην Κω, ένα αεροδρόμιο που προστίθενται πάνω από 20 χιλιάδες τ.μ. Και επανέλαβε ότι αν έκλειναν αυτές οι υποδομές τα έργα σίγουρα θα εκτελούνταν γρηγορότερα, εμείς όμως χωρίς αεροδρόμια δεν θα λειτουργούσαμε.

Συνοψίζοντας, ο Περιφερειάρχης είπε ότι τα αεροδρόμια έχουν μεγάλη πίεση, τα έργα που εκτελούνται είναι πολύ μεγάλα σε έκταση, οι εκπλήξεις πάντα υπάρχουν όταν γίνονται έργα και η δουλειά τους είναι να πιέζουν όσο μπορούν και να παρεμβαίνουν όσο γίνεται πολιτικά ώστε να ελαχιστοποιούν τα προβλήματα σε αυτή την περίοδο κατασκευής των έργων για το 2019. Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τεχνικές παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο της Ρόδου ενώ στα άλλα νησιά θα κρατήσει περισσότερο γιατί ουσιαστικά χτίζονται καινούργια αεροδρόμια.

Για τη σεζόν
Ερωτηθείς ο κ. Χατζημάρκος και για την πορεία της φετινής σεζόν, καταρχήν είπε ότι θα αποτιμηθεί στην ολοκλήρωσή της από την Περιφέρεια. Δεν παρέλειψε, όμως, να επισημάνει ότι η συζήτηση δεν γίνεται με ειλικρίνεια και στη βάση τι συμβαίνει με τις αγορές, τους πελάτες, την αγοραστική τους δύναμη, ποια είναι η πτώση στον κύκλο εργασιών των εμπορικών επιχειρήσεων και αν ακολουθεί και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κτλ.

Η συζήτηση στο δημόσιο διάλογο, είπε, από το παραγοντικό κομμάτι,γίνεται κυρίως στη βάση να πλήξουμε κάποιον πολιτικό αντίπαλο και ο ίδιος δεν συμμετέχει σ’ αυτό. Ανέφερε, στη συνέχεια, ότι η Περιφέρεια κάνει προβολή που έρχεται να στηρίξει τη φήμη ενός προορισμού, δεν κάνει…συμβόλαια με πελάτες.

«Εμείς έχουμε χτίσει μία ομπρέλα σαν Περιφέρεια, σε πάνω από πενήντα νησιά. Έχουμε ανοίξει την ίδια ομπρέλα πάνω από όλα τα νησιά όπου ερχόμαστε και βάζουμε πάρα πολύ σοβαρά χρήματα για να κρατάμε ψηλά τη θετική συζήτηση για τα νησιά και άρα να προστατεύουμε τη φήμη τους», δήλωσε. Είπε, ακόμη, ότι πολλές αποφάσεις όπως ο αριθμός των κλινών και η φορολογία που είναι ένας καθοριστικός παράγοντας, λαμβάνονται από την Κεντρική Διοίκηση.

Ειδικότερα για τη Ρόδο είπε ότι ο αριθμός των κλινών είναι πάρα πολύ μεγάλος, επίσης η εξάρτηση του νησιού από τους tour-operator είναι μεγάλη, αυτό δεν είναι κάτι το οποίο ανατρέπεται σε ένα ή δύο χρόνια, και όποιος θέλει να συμμετάσχει σε μία τέτοια συζήτηση είναι ευπρόσδεκτός αλλά να είναι ειλικρινής.

Διαβάστε ακόμη

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!