Συμβαίνει τώρα: Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή της Μαλώνας

Μεγάλη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα από τις δασοπυροσβεστικές και εθελοντικές ομάδες του νησιού, για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Μαλώνας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε ρέμα με καλαμιές, 500 μέτρα έξω από το χωριό της Μαλώνας, ενώ γύρω υπάρχουν αρκετοί αγροί με πορτοκαλιές.

Ήδη μάλιστα ξεκίνησε να πραγματοποιεί ρίψεις νερού από αέρος και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στη Ρόδο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει σχεδόν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και αρκετές εθελοντικές ομάδες με μεγάλο αριθμό οχημάτων και προσωπικό και καταβάλλονται προσπάθειες για τον περιορισμό και την κατάσβεση της, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» το μέτωπο είναι αρκετά μεγάλο και εκτίνεται σε τουλάχιστον 50 μέτρα, γι’ αυτό έχει ζητηθεί και η συνδρομή χωματουργικών μηχανημάτων για να περιοριστεί η φωτια.

Ώρα 16:30

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα κοντά στην Μαλώνα, μετά από συντονισμένες προσπάθειες των δασοπυροσβεστικών και εθελοντικών δυνάμεων του νησιού μας. Ωστόσο όλες οι δυνάμεις παραμένουν ακόμη στο σημείο για τον φόβο των αναζωπυρώσεων και μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.