Στην Κάλυμνο ο καθηγητής και πρόεδρος  του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας

Στην Κάλυμνο βρίσκεται από χθες  ο γνωστός καθηγητής και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας  (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας, προσκεκλημένος του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη.

Τον Ευθύμιο Λέκκα που έφτασε στην Κάλυμνο χθες στις 10.00 το πρωί υποδέχθηκαν στο λιμάνι ο Δημήτρης Διακομιχάλης και συνεργάτες του.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης των κατολισθήσεων βράχων σε διάφορα μέρη του νησιού.

Για το σκοπό αυτό ο Καθηγητής θα επισκεφτεί τον Άγιο Μάμμα ,το Μασούρι  και τον Άγιο Βασίλειο ,περιοχές που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Να σημειώσουμε ότι ο Ευθύμιος Λέκκας είναι Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στον Τομέα Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας.

Κατά την άφιξη του στο λιμάνι της Καλύμνου μίλησε στο φακό του kalymnos-news.gr τόσο για το σκοπό έλευσης του στην Κάλυμνο ,όσο και για τους πρόσφατους σεισμούς στην Αθήνα και τον χθεσινό  στην Κρήτη.