Συνάντηση με τη Γεωργοένωση θα έχει ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Φλεβάρης

Συνάντηση με τη Γεωργοένωση θα έχει ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Φλεβάρης

Συνάντηση με τη Γεωργοένωση θα έχει ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Φλεβάρης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 338 ΦΟΡΕΣ

Δεν χαλαρώνει τους ρυθμούς της η Περιφέρεια μέχρι την ολοκλήρωση της παρούσας θητείας σε λίγες ημέρες, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη ο οποίος χθες ενημέρωσε για διάφορα ζητήματα της αρμοδιότητάς του.

Όπως είπε, λοιπόν, παρ’ όλο που τα νησιά μας μπαίνουν σιγά-σιγά στους ρυθμούς του Δεκαπενταύγουστου, η Περιφέρεια δεν έχει επιβραδύνει τις δράσεις και τη λειτουργία της σε κανένα βαθμό μέχρι την τελευταία ημέρα που θα κλείσει μία πετυχημένη θητεία, η πρώτη πενταετία, με το στίγμα της επόμενης που είναι δουλειά, έργα και να βρίσκεται κοντά στους νησιώτες, σε όλους τους τομείς.

Έτσι, λοιπόν, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Φυσικών Πόρων Δωδεκανήσου, προγραμματίζει μία συνάντηση με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου (ΕΑΣΔ), αύριο, Πέμπτη, στις 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, με αντικείμενο όλα τα ζητήματα που την απασχολούν.

Μεταξύ αυτών είναι και η λειτουργία του πυρηνελαιουργείου στη Ρόδο που είναι ένα βασικό ζήτημα και αποφασίστηκε να γίνει σύσκεψη αύριο με τη συμμετοχή του ιδίου και του κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη ως αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη για τον πρωτογενή τομέα.

Όπως είπε ο κ. Φλεβάρης, θα συναντηθούν με τη Διοίκηση της Ένωσης, ώστε να εξάγουν ένα τελικό συμπέρασμα για το τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου που είναι κομβικό σημείο για τη λειτουργία των ελαιουργείων στο νησί και να τους ενημερώσει εάν θα υπάρξει συνεργασία με την Εταιρία που μέχρι τώρα το διαχειριζόταν ή αν θα υπάρξει κάτι άλλο, μια και οι πληροφορίες που έχουν θέλουν την Ένωση να επιδιώκει να ξεκινήσει κάτι καινούργιο, όπως και ότι δεν θα ασχοληθεί ο προηγούμενος επιχειρηματίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση, ειδικά που φέτος αναμένεται μία καλή χρονιά για την παραγωγή ελαιόλαδου στη Ρόδο.

Έργα
Στη συνέχεια, ο κ. Φλεβάρης ενημέρωσε ότι έχει αδειοδοτηθεί ο ΧΥΤΥ της Πάτμου, ο οποίος θα δώσει πάρα πολλά στο νησί και κυρίως στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. «Είναι ένα έργο που βασικά δίνει στην Αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία έναν τρόπο νόμιμης διαχείρισης των απορριμμάτων», τόνισε.

Ακόμη, στο νησί της Κω που βρέθηκε το προηγούμενο τριήμερο, υπάρχει μία ενίσχυση από πλευράς της Περιφέρειας και ένταξης σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του έργου που αφορά στην υδροδότηση της υδροδεξαμενής στην Αντιμάχεια.

Παράλληλα, συνεχείς είναι οι συσκέψεις που πραγματοποιεί με τους Διευθυντές των υπηρεσιών και στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες ούτως ώστε να κλείσουν τη θητεία δίχως εκκρεμότητες δίνοντας ώθηση στα έργα για να προχωρήσουν.

Αιμοδοσία
Κλείνοντας, ο κ. Φλεβάρης, μίλησε με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Συλλόγου του αιμοδοτών Ρόδου, ο «Άγιος Εφραίμ» και θέλησε να ενημερώσει όσους συμπολίτες μας μπορούν να προσφέρουν αίμα, αφού ειδικά το καλοκαίρι τα αποθέματα στο νοσοκομείο είναι πολύ μικρά και υπάρχει μία τεράστια ανάγκη για αίμα.

Στο πλαίσιο των δράσεων του συλλόγου, λοιπόν, σήμερα, στο μικροβιολογικό εργαστήριο της κας Βούλας Αθανασάκη στην πλατεία των Καλυθιών από τις 9:30 το πρωί μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι, , θα βρίσκεται η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου και όσοι μπορούν ας προσέλθουν.

Όπως είπε ο κ. Φλεβάρης, θα γίνει μία τεράστια προσπάθεια, σε συνεργασία με φορείς και τους συλλόγους, ώστε να συγκεντρωθεί ένας αριθμός φιαλών αίματος που θα δώσει μία ανάσα στο νοσοκομείο μας που έχει στεγνώσει από αίμα, ενώ απηύθυνε έκκληση στους αιμοδότες απ’ όλο το νησί της Ρόδου να προσέλθουν.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου