Η φορολογία των Ελλήνων

Η φορολογία των Ελλήνων

Η φορολογία των Ελλήνων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 197 ΦΟΡΕΣ

Του Γεωργίου Β. Παπαγεωργίου

Πέντε εκατομμύρια Έλληνες φορολογούμενοι δεν πληρώνουν καθόλου φόρο, σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας, σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες πολίτες της χώρας ΟΛΟΙ συμμετέχουν στα έξοδα-έσοδα της χώρας με βάση αναλογικά του ύψους της οικονομίας ενός εκάστου. Με απλά λόγια, δεν πρέπει να απαλλάσσεται κανείς.

Λογικό και πρέπον είναι ΟΛΟΙ να βοηθούμε τη χώρα πληρώνοντας τους αναλογούντες φόρους, δίκαιους όμως και όχι με βάση κομματικές ιδεοληψίες με μεροληψίες υπέρ ορισμένων κοινωνικών ομάδων και επαγγελμάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αδικίες και δυσκολίες και με αποτέλεσμα πολλοί παρά τη θέλησή τους να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Από την άλλη πλευρά έχουμε έναν κρατικό μηχανισμό που λειτουργεί ταλαιπωρώντας τον πολίτη, αφού η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ δεν έχει ούτε αρχή, ούτε και τέλος, αλλά τις περισσότερες φορές στερείται και της πιο απλής λογικής, τα απλά τα μετατρέπει σε σύνθετα, και τα εύκολα σε δύσκολα, λέτε και αυτός είναι ο ρόλος του, να ταλαιπωρεί τον πολίτη, σαν να είναι εχθρός του.

Ευτυχώς η άρτι εκλεγείσα ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, η οποία σε ελάχιστο χρόνο ορκίσθηκε, έλαβε ψήφο εμπιστοσύ.νης, λειτουργεί το κράτος αμέσως και συνεχώς χωρίς καθυστερήσεις, φέρνει στη Βουλή για ψήφιση νομοσχέδια που αφορούν ακριβώς την κρατική οργάνωση και διοίκηση όλων των Δημόσιων υπηρεσιών και Οργανισμών, που αντιμετωπίζει επιτυχώς τη ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ και την ΑΔΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, υπέρ όλων των οπλιτών της χώρας.

Η οδηγία και παραίνεση ότι το Κράτος πρέπει να είναι ΦΙΛΙΚΟ στον πολίτη, δημιουργεί την ορθή αμοιβαία σχέση Κράτους και πολίτη, με σκοπό και στόχο τη λειτουργία ενός κράτους δικαίου χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που θα έχει ως αποτέλεσμα την ισονομία, την ισοπολιτεία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την πρόοδο της χώρας, μιας χώρας δίκαιης, ισχυρής, σεβαστής από όλους μας, ακόμη και από τους έξω εχθρούς -αν υπάρχουν- και φίλους μας.

ΙΔΩΜΕΝ!!!

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου