Η 12η γιορτή Γιαπρακιού στις 31 Αυγούστου

H 12η γιορτή Γιαπρακιού πρόκειται να γίνει φέτος, στις 31 Αυγούστου, στον Άγιο Γεώργιο στη Σάλακο, με άφθονα γιαπράκια, μουσική και χορό.  

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαλάκου "Το Σπήλαιο" με την ομόψυχη συμμετοχή όλων των κατοίκων του χωριού, μετά από δέκα  χρόνια συνέπειας, επιμονής και πίστης στην παράδοση κατάφεραν ώστε,  η γιορτή Γιαπρακιού, να προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ειδικών γεύσης  και να ξεφύγει από τα σύνορα της Ρόδου προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τη Ροδίτικη Γαστρονομία τόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά πλέον και στο εξωτερικό.
Έτσι την Παρασκευή 30 Αυγούστου  οι γυναίκες της Σαλάκου θα παρασκευάσουν τα παραδοσιακά γιαπράκια με περισσή φροντίδα και μεράκι. Για ακόμα μια φορά θα συμμετέχουν τουριστικοί επισκέπτες οι οποίοι θα έχουν μία μοναδική και αυθεντική γαστρονομική βιωματική εμπειρία.  

Το Σάββατο 31 Αυγούστου  στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου στη Σάλακο, λίγο μετά τις οκτώ και μισή το βράδυ, θα διοργανωθεί η μεγάλη παραδοσιακή γιορτή με ντόπιους καλλιτέχνες και τα χορευτικά σχήματα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Σαλάκου "Το Σπήλαιο" και Αρχαγγέλου "Ο Αίθωνας" .
Τη μεγάλη γκάμα των ντόπιων καλλιτεχνών θα πλαισίωσει ο Αντώνης Γαμπιεράκης. Οι χιλιάδες επισκέπτες θα απολαύσουν τα μοναδικά Σαλακενά Γιαπράκια τα οποία προσφέρονται δωρεάν.
Η γιορτή Γιαπρακιού είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαλάκου "Το Σπήλαιο",  της τοπικής κοινότητας Σαλάκου, τoυ  ΔΟΠΑΡ και τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

Γιορτή Γιαπρακιού
31 Αυγούστου
Σάλακος