Η 12η γιορτή Γιαπρακιού στις 31 Αυγούστου

Η 12η γιορτή Γιαπρακιού στις 31 Αυγούστου

Η 12η γιορτή Γιαπρακιού στις 31 Αυγούστου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1193 ΦΟΡΕΣ

H 12η γιορτή Γιαπρακιού πρόκειται να γίνει φέτος, στις 31 Αυγούστου, στον Άγιο Γεώργιο στη Σάλακο, με άφθονα γιαπράκια, μουσική και χορό.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαλάκου "Το Σπήλαιο" με την ομόψυχη συμμετοχή όλων των κατοίκων του χωριού, μετά από δέκα χρόνια συνέπειας, επιμονής και πίστης στην παράδοση κατάφεραν ώστε, η γιορτή Γιαπρακιού, να προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ειδικών γεύσης και να ξεφύγει από τα σύνορα της Ρόδου προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τη Ροδίτικη Γαστρονομία τόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά πλέον και στο εξωτερικό.
Έτσι την Παρασκευή 30 Αυγούστου οι γυναίκες της Σαλάκου θα παρασκευάσουν τα παραδοσιακά γιαπράκια με περισσή φροντίδα και μεράκι. Για ακόμα μια φορά θα συμμετέχουν τουριστικοί επισκέπτες οι οποίοι θα έχουν μία μοναδική και αυθεντική γαστρονομική βιωματική εμπειρία.

Το Σάββατο 31 Αυγούστου στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου στη Σάλακο, λίγο μετά τις οκτώ και μισή το βράδυ, θα διοργανωθεί η μεγάλη παραδοσιακή γιορτή με ντόπιους καλλιτέχνες και τα χορευτικά σχήματα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Σαλάκου "Το Σπήλαιο" και Αρχαγγέλου "Ο Αίθωνας" .
Τη μεγάλη γκάμα των ντόπιων καλλιτεχνών θα πλαισίωσει ο Αντώνης Γαμπιεράκης. Οι χιλιάδες επισκέπτες θα απολαύσουν τα μοναδικά Σαλακενά Γιαπράκια τα οποία προσφέρονται δωρεάν.
Η γιορτή Γιαπρακιού είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαλάκου "Το Σπήλαιο", της τοπικής κοινότητας Σαλάκου, τoυ ΔΟΠΑΡ και τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

Γιορτή Γιαπρακιού
31 Αυγούστου
Σάλακος

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!