Να αποδοθούν ευθύνες ζητά ο πατέρας των δύο κοριτσιών που πνίγηκαν στη Ρόδο

Την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν στο μοιραίο συμβάν, ώστε να χάσουν τη ζωή τους τα δύο νεαρά κορίτσια από τη Γαλλία, τα οποία βρίσκονταν σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο, ζητά ο πατέρας τους, ο οποίος χθες κατέθεσε δήλωση παράστασης υποστήριξης κατηγορίας (δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής)!

Με αποκλειστικές δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο τραγικός πατέρας εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν να προσφύγει στη δικαιοσύνη και τι αναμένει από αυτήν!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Ροδιακής», η δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας κατατέθηκε χθες το μεσημέρι, ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, για λογαριασμό της οικογένειας των κοριτσιών, δια μέσου του πληρεξούσιου δικηγόρου Βρυξελλών και Ρόδου κ. Φίλιππου Εμμανουήλ Τσαλαχούρη και των δικηγόρων Ρόδου κ.κ. Κώστα Ταμπάκη και Ευαγγελίας Ταμπάκη.

Μιλώντας αποκλειστικά στη «Ροδιακή» ο πατέρας των δύο νεαρών κοριτσιών ηλικίας 16 και 19 ετών εξηγεί τους λόγους προσφυγής του στη δικαιοσύνη:

«Η δήλωση υποστήριξης κατηγορίας κατατέθηκε προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν στο μοιραίο συμβάν.

Θεωρείται αυτονόητο ότι τυχόν ενέργειες που θα αναληφθούν εκ μέρους της οικογένειας μου, καθώς και εκ μέρους μου, θα αποσκοπούν πέρα από τη δίκαιη κατανομή ευθυνών, κυρίως στην εξάλειψη των παραγόντων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επανάληψη παρόμοιων περιστατικών απώλειας ζωών» καταλήγει ο πατέρας.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών της «Ροδιακής», η δήλωση παράστασης προς υποστήριξη κατηγορίας έγινε κατά του διευθυντή του ξενοδοχείου, του ναυαγοσώστη αλλά και παντός άλλου υπευθύνου για τη πρόκληση του θανάτου των δύο άτυχων κοριτσιών στο τέλος Ιουλίου στο νησί μας.

Όπως είναι γνωστό, ήδη για την υπόθεση έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, το οποίο και είχε αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό είχαν συλληφθεί ο διευθυντής και ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου.

Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός έχει ζητήσει να επιστραφεί η δικογραφία στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού προκειμένου να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας θα ληφθούν στοιχεία και καταθέσεις που είναι σημαντικά για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως το μοιραίο συμβάν σημειώθηκε στις 31 Ιουλίου 2019 οπότε και εντοπίστηκαν οι δύο νεαρές αλλοδαπές τουρίστριες  χωρίς τις αισθήσεις τους σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τις κοπέλες στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους, αλλά και η αστυνομία, η οποία και ξεκίνησε να διενεργεί τη σχετική προανάκριση.