Μπάζα και σκουπίδια παντού

Μπάζα και σκουπίδια παντού

Μπάζα και σκουπίδια παντού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 592 ΦΟΡΕΣ

Την κατάσταση που επικρατεί με τα μπάζα στο νησί, στηλιτεύει με επιστολή του αναγνώστης, ο οποίος τονίζει τα εξής:
«Αγαπητή “ΡΟΔΙΑΚΗ”,
Ένα από τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα από τη νέα δημοτική αρχή είναι το μάζεμα των συσσωρευμένων μπαζών και σκουπιδιών και κάθε είδους παλιών συσκευών (τηλεοράσεις, πλυντήρια, σπασμένα έπιπλα, κουβάδες κ.λπ.) που είναι διάσπαρτα σε όλο το νησί. Όπου και να βρεθεί κάποιος, έξω από την πόλη και έξω από τα χωριά, δεν έχει παρά να βγει από τους κεντρικούς δρόμους και να περπατήσει πενήντα έως εκατό μέτρα για να διαπιστώσει τη τραγική κατάσταση που υπάρχει. Πίσω από κάθε δασύλιο και δενδροφυτευμένο σημείο υπάρχει και ένας σκουπιδότοπος μεγάλος ή μικρός.

Δεν γνωρίζουμε εάν ποτέ κάποιος υπεύθυνος σε πόλη και χωριό ασχολήθηκε με τον εντοπισμό ατόμων που ενεργούν κατ’ αυτόν τον ανεύθυνο τρόπο με σκοπό την παραδειγματική τιμωρία τους.
Τόνοι από μπάζα κατεδάφισης και ανακαίνισης παλαιών σπιτιών μεταφέρονται ρίχνονται στις παρυφές ποταμών και χειμάρων χωρίς στις πλείστες τουλάχιστον των περιπτώσεων, να ενοχλείται κανείς. Ο εντοπισμός των παραβατών είναι ιδιαίτερα εύκολος εάν κάποιος υπεύθυνος θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με το πρόβλημα.

Μακάρι αληθινά μακάρι ο νέος δήμαρχος να κάνει πράξη τη δήλωσή του για την επιβολή χωρίς εξαιρέσεις του νόμου και της τάξης. Είναι αυτό που λείπει από το νησί μας σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής μας. Και μην περιμένει ποτέ κανείς ότι θα βελτιωθεί έστω και κατά το ελάχιστον η κατάσταση χωρίς την απαρέγκλιτη εφαρμογή των Νόμων».

Διαβάστε ακόμη

Εργασίες καθαρισμού στη Μεσαιωνική Πόλη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη

Μόνο το 50% των υλικών είναι κατάλληλο για ανακύκλωση

Σχόλιο του διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής κ. Γιώργου Τριάντου για τα τροχαία ατυχήματα στη Ρόδο

Η βράβευση του Γιώργου Ζαχαριάδη

Η γενική συνέλευση της F.E.V.R. (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 26-28 Απριλίου 2024

Α. Κολιάδης: Ευθύνη της ΕΤΑΔ τα αυθαίρετα σε αιγιαλό και παραλία

Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος