Οι σπασμένες μπάρες στους δρόμους

Τους κινδύνους από τις σπασμένες μπάρες στο οδικό δίκτυο του νησιού, επισημαίνει αναγνώστης με επιστολη του, αναφέροντας τα εξής:
«Αγαπητή “Ροδιακή”,
Ένας από τους μεγάλους κινδύνους που ελλοχεύουν στο οδικό δίκτυο του νησιού μας είναι οι σπασμένες και ξεχαρβαλωμένες σιδερένιες μπάρες που λόγω προηγούμενου ατυχήματος, αντί για στηθαία ασφαλείας έχουν καταντήσει εν δυνάμει δολοφονικά εξαρτήματα.

Υπάρχουν σημεία που για περισσότερα από τρία χρόνια μένουν στη θέση τους τσαλακωμένες και γυρισμένες ανάποδα, χαίνουσες κυριολεκτικά και έτοιμες να διαμελίσουν όποιο διερχόμενο με δίκυκλο ή τρίκυκλο συμβεί να πέσει ξανά επάνω τους.
Γνωρίζουμε νομίζω όλοι μας ότι σε άλλες χώρες η αποκατάσταση στηθαίων αυτής της μορφής γίνεται το αργότερο εντός 48 ωρών με ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας από την αστυνομία και εν προκειμένω από την τροχαία.

Διερωτώμαι ειλικρινά πώς μπορούν να έχουν ήρεμη τη συνείδηση τους οι όποιοι αρμόδιοι των εμπλεκομένων υπηρεσιών όταν υπάρχει ο κίνδυνος, ανά πάσα στιγμή κάποιος συνάνθρωπος μας, κατά τεκμήριο νέος, να κατακρεουργηθεί πάνω σε αυτές τις δολοφονικές μπάρες.
Και πώς αλήθεια συμβαίνει να τοποθετούνται καινούργια στηθαία αυτής της μορφής σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, ενώ μένει πίσω η αποκατάσταση των σημείων, που δεν είναι καθόλου λίγα, με τις κατεστραμμένες μπάρες. Το ελάχιστο που θα μπορούσε να περιμένει κανείς σαν πρώτη και απαραίτητη μετά από κάθε ατύχημα ενέργεια, είναι το ξήλωμα και η απομάκρυνση των παραμορφωμένων και επικίνδυνων αυτών στοιχείων».