Συναντήσεις με υπουργούς είχε ο Δήμαρχος Λειψών

Συναντήσεις με τους υπουργούς Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη και Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, είχε ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος. Ο κ. Μάγγος που επανεξελέγη Δήμαρχος στους Λειψούς, ξεκίνησε σειρά επαφών με υπουργούς της κυβέρνησης, ώστε να προωθήσει θέματα που αφορούν το νησί.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, η πρώτη συνάντηση έγινε με τον υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, από τον οποίο ζήτησε την άμεση παρέμβαση του για την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας του καταφυγίου θαλάσσιας ζωής στους Λειψούς.

Επίσης, συζήτησε με τον υπουργό και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Αλεξάνδρα Σδούκου, τη μελλοντική ένταξη των Λειψών σε κάποιο πιλοτικό πρόγραμμα αντικατάστασης όλων των μηχανοκίνητων μέσων μεταφοράς με ηλεκτρικά, τονίζοντας ότι οι Λειψοί έχουν αποδείξει την περιβαλλοντική τους ευαισθησία αλλά και την πρωτοπορία σε πολλούς τομείς και αξίζουν κάτι παραπάνω.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη απ’ τον οποίο ζήτησε, ενίσχυση του λιμενικού σταθμού Λειψών με 2 λιμενοφύλακες, παρακολούθηση και επίσπευση της υλοποίησης των όρων της σύμβασης μεταξύ ΓΓΑΙΝΠ και της αναδόχου εταιρείας “SYCHEM” σχετικά με την έκδοση της άδειας λειτουργίας της μονάδας αφαλάτωσης στους Λειψούς και τη δυνατότητα συνέχισης του ίδιου μοντέλου χρηματοδότησης και μετά τη λήξη της σύμβασης (31-12-2020), με τη διεξαγωγή νέας δημόσιας διαγωνιστικής διαδικασίας.
Επίσης,  ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ για την τροποποίηση της παρ.8 του άρθρου 221 του ν.4412/16 και επαναφορά των διατάξεων του άρθρου 21 του ν. 3669/08 που ίσχυε μέχρι τον Ιούλιο του 2016 και που ουσιαστικά έδινε τη δυνατότητα σε διοικητικούς υπαλλήλους να συμμετέχουν στις επιτροπές των διαγωνισμών χωρίς να απαιτούνται 3 υπάλληλοι τεχνικών ειδικοτήτων,  οι οποίοι στους περισσότερους μικρούς νησιωτικούς δήμους δεν υπάρχουν.