Συνάντηση του δημάρχου Λειψών Φ. Μάγγου με τον υπουργό Ναυτιλίας Χ. Στυλιανίδη

Συνάντηση του δημάρχου Λειψών Φ. Μάγγου  με τον υπουργό Ναυτιλίας Χ. Στυλιανίδη

Συνάντηση του δημάρχου Λειψών Φ. Μάγγου με τον υπουργό Ναυτιλίας Χ. Στυλιανίδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 873 ΦΟΡΕΣ

«Η επιμονή και η τεκμηριωμένη διεκδίκηση σε συνδυασμό με την αυστηρή τήρηση των κανόνων του δημοσίου συμφέροντος δεν μπορεί παρά να παράγει αποτέλεσμα όταν βέβαια έχεις στην άλλη πλευρά του τραπεζιού ανθρώπους που λειτουργούν στο ίδιο πλαίσιο», δηλώνει ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Χρήστο Στυλιανίδη παρουσία του διευθυντή του υπουργού Γεωργίου Ρίγγα, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα απ την κοινή επιστολή διαμαρτυρίας των δημάρχων Νοτίου Αιγαίου και Ν. Σάμου προς τον υπουργό για το ακτοπλοϊκό, ελήφθησαν οι εξής διαβεβαιώσεις, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Λειψών:

– Επανέρχεται ο όρος Τ/Χ (ταχύπλοο) στις προκηρύξεις των δρομολογιακών γραμμών χάρη στην ομόφωνη απαίτησή μας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα τίθεται πλέον σε κίνδυνο η γρήγορη μετακίνηση των νησιωτών όπως την έχουμε βιώσει και συνηθίσει έως σήμερα.

-Προκειμένου να μην αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο το ίδιο πρόβλημα με την καθυστέρηση ανάρτησης των πλάνων δρομολογίων των ακτοπλοϊκών εταιρειών, το υπουργείο δεσμεύτηκε να ξεκινάει απ’ τον Μάιο τη διαδικασία της προκήρυξης του διαγωνισμού των γραμμών.

Παράλληλα υλοποιεί την πρότασή μας για δεκαετείς συμβάσεις, σε βάθος διετίας, με την εξασφάλιση ευρωπαϊκών επιδοτήσεων για κατασκευή νέων «πράσινων»πλοίων που θα επιφέρουν αναβάθμιση αλλά και σταθερότητα στο θαλάσσιο συγκοινωνιακό έργο, με τρόπο που δεν θα επιβαρύνεται περισσότερο απ’ όσο σήμερα ο κρατικός προϋπολογισμός προκειμένου να προβεί το αρμόδιο υπουργείο σε πολυετείς δεσμεύσεις χρημάτων, κάτι το οποίο αποτελεί εμπόδιο έως τώρα στην υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού.

-Εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από σχετική προσφυγή, επανέρχονται οι κατηγοριοποιήσεις πλοίων και έτσι ξεκαθαρίζει το τοπίο των αναθέσεων των γραμμών.

-Έγινε αναφορά στον υπουργό σχετικά με την αύξηση των φόρων που πληρώνουν τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη αλλά και η επισήμανση του κινδύνου απώλειας τουριστικών εσόδων απ’ τις ακυρώσεις ναυλώσεων που ήδη παρατηρούνται.

-Τέλος, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 30.000 ευρώ απ’ τον υφυπουργό μας Γιάννη Παππά, μέσω της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, για την εκπόνηση δύο πρόσθετων μελετών (σκοπιμότητας και ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή) που απαιτούνται για την κατάθεση τεχνικού δελτίου με σκοπό την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του νέου μας λιμανιού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ».

Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»

5.000 αμνοερίφια θα σφαγιαστούν στη Ρόδο για τις ανάγκες του Πάσχα

Σταύρος Τσούβαλης: Σε μπακαλόχαρτα και στο “μιλητό”, τα έργα επί δημαρχίας Α. Καμπουράκη σε σχολεία

Συνεδριάζει το Συντονιστικό για την πυροπροστασία των δασών

Ομάδα ελέγχου για τον αιγιαλό και τις παραλίες

Στην Κω βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

ΕΦΕΤ: Συμβουλές ενόψει Πάσχα-Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά σε αποθήκες με ηλεκτρικά είδη επί της Ρόδου-Λίνδου