Ξεκίνησε η δίκη τριών Καλυμνίων για διακίνηση ναρκωτικών

Ξεκίνησε η δίκη τριών Καλυμνίων  για διακίνηση ναρκωτικών

Ξεκίνησε η δίκη τριών Καλυμνίων για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 420 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η εκδίκαση της υπόθεσης τριών ανδρών από την Κάλυμνο που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης και κοκαΐνης.

Πρόκειται για έναν 66χρονο, τον 37χρονο γιο του και έναν 50χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν πέρυσι το καλοκαίρι στην Κάλυμνο και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Η δίκη τους με συνήγορο υπεράσπισης τον κ. Χάρη Σύψα ξεκίνησε να εκδικάζεται χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και διεκόπη για τις 9 Οκτωβρίου 2019.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, ο 66χρονος χρησιμοποιούσε ως «κρύπτη» ένα χωράφι που διατηρούσε στην περιοχή «Ταξιάρχης» της Καλύμνου, όπου έκρυβε σε έτοιμες συσκευασίες τα ναρκωτικά!

Στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν περίπου 700 γραμ. ηρωίνης, ποσότητα κοκαΐνης, το ποσό των 1865 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν και δύο δίκυκλα με τα οποία κυκλοφορούσαν.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν λίγο καιρό πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης, περιήλθε στους αστυνομικούς πληροφορία σχετικά με τους τρεις κατηγορούμενους και τη «δραστηριότητά» τους. Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους, έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τους τρεις άνδρες.

Όπως επίσημα ανακοινώθηκε από την αστυνομία, από τη διερεύνηση της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει και συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και σκοπό τη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αποσκοπώντας στην εξασφάλιση υψηλού οικονομικού οφέλους.

Αναλυτικότερα, ο 66χρονος, έχοντας αρχηγικό ρόλο, απέκρυπτε ποσότητες των ναρκωτικών σε περιφραγμένο αγρόκτημα που διατηρούσε και από εκεί τις διέθετε σε τοξικομανείς του νησιού με τη βοήθεια των συνεργών του. Αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού, προχθές το μεσημέρι πραγματοποίησαν στοχευμένο έλεγχο σε δίκυκλο που επέβαιναν ο 50χρονος με τον 37χρονο και διαπίστωσαν ότι κατείχαν δύο «φιξάκια» ηρωίνης τα οποία είχαν προμηθευτεί νωρίτερα από τον 66χρονο.

Άμεσα ακολούθησαν διαδοχικές έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο αγρόκτημα και την κατοικία του 66χρονου όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

• Ηρωίνη, βάρους 693 γραμμάριων, τοποθετημένη σε ισοβαρείς συσκευασίες καθώς και «φιξάκια» έτοιμα για διάθεση, επιμελώς θαμμένη σε σημεία του κτήματος
• Κοκαΐνη, βάρους 9,5 γραμμάριων
• Ουσία άγνωστης χημικής σύστασης, βάρους -305- γραμμαρίων, η οποία χρησιμοποιείται για τη νόθευση ηρωίνης και κοκαΐνης
• Ζυγαριά ακρίβειας
• Το χρηματικό ποσό των 1.865 ευρώ
• Παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών και ταχυμεταφοράς χρημάτων.

Επίσης, κατασχέθηκαν δύο δίκυκλα οχήματα και έξι κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, αποθήκευσης-κατοχής-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και απείθειας και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος τους.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο