Προβολή ταινιών μικρού μήκους από κινηματογραφικούς φορείς της Ρόδου

Μια ακόμη δράση στο πλαίσιο του τριήμερου Φεστιβάλ Κινηματογραφικών δράσεων που διοργανώνεται αυτές τις μέρες στο νησί μας πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ. 

Συγκεκριμένα, μετά και το ιδιαίτερα επιτυχημένο αφιέρωμα στον ελληνικό και ιταλικό κινηματογράφο, σήμερα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο κινηματοθέατρο “Ρόδον” πρόκειται να προβληθούν ταινίες μικρού μήκους διαφόρων κινηματογραφικών φορέων του νησιού μας. 

Έτσι, θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους από :
• τον ‘Όμιλο “Cine- Εκπαίδευση”
• τον Ρόδιο σκηνοθέτη και δημιουργό Αλέξανδρο Λουϊζίδη η ταινία «Ο φίλος μου κι εγώ».
• το «Εργαστήριο δημιουργίας εκπαιδευτικής ταινίας για τη σχολική ζωή δια ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευση», ΠΜΣ «Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών», Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστήμιο Αιγαίου
• το «Cine Chevalier», Εργαστήρι Φιλμοκατασκευής του Ιδρύματος Σταματίου με την ταινία με τίτλο “Ο Γιώργος Σεφέρης στα χνάρια της Δωρικής Κρήνης”.

“Ο φίλος μου και εγώ”
Σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στο κινηματοθέατρο “Ρόδον” στις 8 το βράδυ  μαζί με άλλες αξιόλογες μικρού μήκους ταινίες Ρόδιων δημιουργών παρουσιάζεται η ταινία "Ο φίλος μου και εγώ“ του σκηνοθέτη Αλεξανδρου Λουϊζίδη  που προκρίθηκε και προβλήθηκε στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας με πάρα πολλές θετικές κριτικές.

Η ταινία είναι βασισμένη στην πραγματική ζωή της Θάλειας Γιωργά και στο ομότιτλο βιβλίο της, η οποία προσβεβλημένη από την ασθένεια του Λύκου προσπαθεί επιβιώνοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όσους συνανθρώπους της πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα μέσα από τον Δωδεκανησιακό Σύλλογο “Θάλεια” τον οποίο και δημιούργησε η ίδια για τον σκοπό αυτό. Την ταινία θα παρουσιάσουν η Χάρις Κόντου και ο σκηνοθέτης της Αλέξανδρος Λουιζίδης.

Είσοδος ελεύθερη.