Σύλληψη δέκα ατόμων στο αεροδρόμιο της Κω

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες στο αεροδρόμιο της Κω συνολικά δέκα αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Επιπλέον, συνελήφθη μια διακινητής αλλοδαπών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής - χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

· Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, επτά αλλοδαποί (-3- άνδρες και -4- γυναίκες που συνόδευαν -3- παιδιά) ηλικίας από 16 και 41πλαστών ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών – παραποιημένων - κλεμμένων διαβατηρίων, δελτίων ταυτότητας και αδειών διαμονής επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και την Ολλανδία.

Επιπλέον, συνελήφθη μια 48χρονη αλλοδαπή διακινητής, διότι όπως προέκυψε προμήθευσε 16χρονο παράτυπο μετανάστη με παραποιημένο διαβατήριο και τον συνόδευε - καθοδηγούσε με σκοπό να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνή πτήση.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.