Τριτοκοσμικές συνθήκες στον καταυλισμό των τσιγγάνων στη Ρόδο

Τριτοκοσμικές συνθήκες  στον καταυλισμό των τσιγγάνων στη Ρόδο

Τριτοκοσμικές συνθήκες στον καταυλισμό των τσιγγάνων στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1172 ΦΟΡΕΣ

Την παρέμβαση του δημάρχου ζήτησε ο εκπρόσωπός τους

Επείγουσα επιστολή προς τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη απέστειλε ο εκπρόσωπος και πρόεδρος της Κοινότητας Ρομά Ρόδου κ. Ευριπίδης Στηροκλέας.

Σε αυτή ο κ. Στηροκλέας θέτει όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους τσιγγάνους της περιοχής μας.
Χαρακτηριστικά αναφέρει τις συνθήκες υγιεινής και τα τρωκτικά που μεγαλώνουν μαζί με τα παιδιά τους, την έλλειψη λεωφορείου να τα μεταφέρει στο σχολείο με αποτέλεσμα να το εγκαταλείπουν, τα σκουπίδια, το ρεύμα κ.α.

Ο ίδιος ζητάει ανάλογη επιθυμία και από την άλλη πλευρά έτσι ώστε να βελτιωθεί το πρόβλημα διαβίωσης των Ρομά στο νησί μας και να μπορέσουν να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία.



Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Ευριπίδη Στηροκλέα αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Ως εκπρόσωπος των Ρομά Ρόδου θέλω να σας εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την εκλογή σας ως Δήμαρχος. Παλαιότερα δυστυχώς δεν είχαμε τις κατάλληλες συνεργασίες με τους εκάστοτε Δημάρχους, πράγμα το οποίο απευχόμαστε με εσάς.

Εμείς οι Ρομά της Ρόδου όπως γνωρίζετε ζούμε υπό ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν-παίζουν μαζί με τα τρωκτικά. Αυτά τα παιδιά έφτασαν να είναι παιδιά δεύτερης διαλογής όπως και εμείς οι γονείς τους, πράγμα αδιανόητο στον αιώνα που ζούμε.

Με τη βοήθειά σας και όλων των φορέων μπορούμε να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης και να αναβαθμίσουμε το βιοτικό μας επίπεδο προκειμένου να ενταχθούμε ομαλά και βαθμιαία στον κοινωνικό ιστό.

Το Καρακόνερο και ο καταυλισμός μας αποτελούν εστία μολύνσεως όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όλους τους κατοίκους της Ρόδου γιατί συναναστρεφόμαστε και εμείς αλλά και τα παιδιά μας. Ζούμε υπό τριτοκοσμικές συνθήκες, ενώ γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κονδύλια – επιχορηγήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Παρακάτω θα σας εκφράσω τα αιτήματά μας και με την ανάλογη επιθυμία και από τη μεριά σας, αλλά και από τη δική μου (με όλους τους ομοεθνείς μου), θα διευθετήσουμε όλα αυτά τα σοβαρά και κατεπείγοντα ζητήματα:

Όσον αφορά την υγιεινή διαβίωσή μας χρειαζόμαστε κατεπειγόντως καθαρισμό του καταυλισμού μας από τους τεράστιους όγκους σκουπιδιών. Έπειτα θα θέλαμε να τοποθετηθούν πέντε πράσινοι κάδοι και μπλε, έτσι ώστε να αναλάβουμε και εμείς τις ευθύνες μας. Η τακτική αποκομιδή από τη διεύθυνση καθαριότητας αποτελεί αναγκαιότητα.

Κορυφαίας σημασίας θεωρούμε και τη μεταφορά των παιδιών από τον καταυλισμό μας στα δημοτικά – νηπιαγωγεία του νησιού μας. Με τη διασφάλιση του λεωφορείου τα παιδιά μας θα ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους. Εξαίρεση και παράδειγμα αποτελούν τα τρία παιδιά Ρομά που απέκτησαν Απολυτήριο Λυκείου κάτω από αυτές τις συνθήκες.



Σημαντικό είναι ακόμα να υπάρξει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για να μπορούν τα παιδιά μας να μελετούν κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.

Δεν μπορούμε να μην υπενθυμίσουμε και το στρώσιμο του δρόμου στην είσοδο και την επίστρωσή της με χαλίκι – γαρμπίλι. Διαστάσεις 300μ. Χ 8.

Τέλος, θα ήθελα να σας εκφράσω την προσωπική μου επιθυμία και των υπόλοιπων Ρομά για μια συνάντηση έτσι ώστε να θέσουμε όλα τα ζητήματα επί τάπητος».

Διαβάστε ακόμη

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης