Θα αναθεωρηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΡ

Θα αναθεωρηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΡ

Θα αναθεωρηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΡ

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1375 ΦΟΡΕΣ

Θα το επιδιώξουμε προς όφελος των δημοτών, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Β. Μανέττας

Το όραμα που έχει η νέα Δημοτική Αρχή και η νέα Διοίκηση της Επιχείρησης για τη ΔΕΥΑΡ, «ξεδιπλώθηκε» κατά την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου για τη νέα θητεία, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία και του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Αποφασισμένος να «τρέξουν» γρήγορα προκειμένου να δοθούν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα εμφανίστηκε χθες ο Δήμαρχος ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι επιθυμεί μία ΔΕΥΑΡ που να είναι υγιής επιχείρηση, να ανταποκρίνεται στους στόχους της αλλά και να διασφαλίζει την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ως γνωστόν, ο κ. Καμπουράκης, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, έδειξε ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων. Χθες, λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνεται αυστηρή εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας, και ότι θα πρέπει οι εργαζόμενοι στα συνεργεία να φορούν τις ενδεδειγμένες στολές. Επίσης, στη ΔΕΥΑΡ θα πρέπει να υπάρχει γιατρός και τεχνικός ασφαλείας ενώ ανάλογη έμφαση θα δοθεί και στην εφαρμογή του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα, κάτι που επίσης έχει καταστήσει σαφές.

Σημειώνεται ότι, χθες, έγινε και η εκλογή Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΡ όπου ομόφωνα ψηφίστηκε ο κ. Σπύρος Σπυρόπουλος.

Ακόμη, σχεδόν ομόφωνα εγκρίθηκε και η τοποθέτηση του κ. Γιώργου Υψηλάντη στη θέση του γενικού διευθυντή της Επιχείρησης, ενόψει και της συνταξιοδότησης του γενικού διευθυντή της όλα αυτά τα χρόνια κ. Μανόλη Διακομανώλη.

Ο Πρόεδρος
Στην πρώτη του αυτή τοποθέτηση στο Δ.Σ., ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, κ. Βασίλης Μανέττας, έδωσε το στίγμα των προτεραιοτήτων που θέτει και βέβαια των στόχων που βάζει για την επιχείρηση.
Αρκετές φορές στάθηκε στη σημασία που έχει η συνεργασία και η συναίνεση για την επίτευξη των στόχων αυτών και μάλιστα είπε προς τα μέλη του Δ.Σ. ότι δεν βλέπει παρατάξεις σ’ αυτό αλλά μία ομάδα και έτσι πρέπει να λειτουργούν για να έχουν αποτελέσματα.

«Δεν αποκλείω κανέναν, πρέπει να είμαστε ενωμένοι», είπε ο νέος Πρόεδρος ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκαθάρισε ότι ό,τι θετικό έχουν κληρονομήσει από την προηγούμενη Διοίκηση θα το συνεχίσουν και ό,τι θεωρούν ότι δεν είναι σωστό θα το αλλάξουν. «Θέλουμε να παραδώσουμε μία ΔΕΥΑΡ πρότυπο επιχείρησης», τόνισε ακόμη ο κ. Μανέττας.

Κάτι άλλο στο οποίο έδωσε έμφαση ο ίδιος είναι ότι στοχεύουν στην ανάπτυξη μίας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και της ΔΕΥΑΡ καθώς και στη βελτίωση της δημόσιας εικόνας της.

Όπως είπε, πρόκειται για μία οργανωμένη επιχείρηση και η προσπάθεια όλων θα εστιάσει στα εξής: Τον εκσυγχρονισμό στη λειτουργία της, την εξυγίανση των οικονομικών της, τη δημιουργία περιουσιολογίου και κτηματολογίου της ΔΕΥΑΡ καθώς και στην αναθεώρηση, στο μέτρο του δυνατού, της τιμολογιακής της πολιτικής προς όφελος βεβαίως των δημοτών. Ακόμη, θα γίνει μία οικονομοτεχνική μελέτη από τα αρμόδια στελέχη της επιχείρησης και θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι πόροι από τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Για τα έργα
Όσον αφορά στα έργα, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που θέτει η νέα Διοίκηση και που ευελπιστούν να υλοποιήσουν με τη συνδρομή του Δήμου αλλά και τις Περιφέρειας. Ανάμεσά τους είναι και οι παρακάτω:

• Η ολοκλήρωση της β’ φάσης ύδρευσης της πόλης από το φράγμα του Γαδουρά
• Η επεξεργασία των λυμάτων στις περιοχές Γ’ προτεραιότητας (σ.σ. Αφάντου-Αρχάγγελος-Λάρδος, σε συνδυασμό με τις τουριστικές περιοχές των Πεύκων και των Κολυμπίων)
• Να γίνει πιο αποδοτική η λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών και ειδικά της Ρόδου και της Κρεμαστής
• Επίλυση του προβλήματος διαχείρισης της λυματολάσπης
• Η διάθεση των αδρανών υλικών.

Σημειώνεται ότι τον λόγο πήραν και άλλα μέλη της νέας Διοίκησης και τοποθετήθηκαν, ανάμεσά τους και ο πρώην Αντιπρόεδρος, μέλος της μείζονος μειοψηφίας του δ.σ., κ. Αγαπητός Πάλλας ο οποίος είπε ότι θα πρέπει να γίνει μία ιεράρχηση των προβλημάτων και να μη γίνονται αποσπασματικές κινήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου