Θ. Στάμος: Στόχος περισσότερες γαλάζιες σημαίες στις παραλίες της Ρόδου

Θ. Στάμος: Στόχος περισσότερες γαλάζιες σημαίες στις παραλίες της Ρόδου

Θ. Στάμος: Στόχος περισσότερες γαλάζιες σημαίες στις παραλίες της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1133 ΦΟΡΕΣ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι ενέργειες και οι παρεμβάσεις του εντεταλμένου συμβούλου αναβάθμισης σχολικών μονάδων, παραλιών και κοιμητηρίων, κ. Θανάση Στάμου, για θέματα της αρμοδιότητάς του, στα οποία και αναφέρθηκε χθες σε δηλώσεις του. Αναλυτικά:

Για τα σχολεία
Καταρχήν, συνεχίζουν κάθε εβδομάδα να επισκέπτονται σχολεία και την περασμένη εβδομάδα μετέβησαν σε σχολικά κτίρια στα χωριά.

Όπως είπε, αυτό που κάνουν σε αυτή τη φάση είναι να καταγραφούν τα προβλήματα που υπάρχουν, σημείωσε όμως ότι όλοι θεωρούν ότι στο δικό τους σχολείο είναι επείγον, γι’ αυτό και θα δώσουν προτεραιότητα σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των παιδιών, κάτι άλλωστε που ήταν και η εντολή του Δημάρχου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, από την πρώτη στιγμή και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα προβλήματα.

Ο κ. Στάμος δεν παρέλειψε ακόμη ν’ αναφερθεί στην πολύ καλή συνεργασία που έχουν με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Στράτο Καρίκη με τον οποίο και είχαν από κοινού συνάντηση με τις σχολικές επιτροπές, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων κ.α. Όπως είπε, ακόμα βρίσκονται στον προγραμματισμό αλλά θεωρεί ότι πολύ σύντομα θα φανούν και οι ενέργειες.

Σήμερα, ο κ. Στάμος θα επισκεφθεί το ειδικό σχολείο στο Νηρέα καθώς και εκεί έχουν εντοπίσει πολλά προβλήματα, όπως και στο δημοτικό σχολείο που βρίσκεται απέναντι, γιατί υπάρχει στενότητα χώρου αφού μία αίθουσα χρησιμοποιείται από το τελωνείο για τα κατασχεμένα.

Όσο αφορά στα προσχολικά λειτουργούν κανονικά και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα παρ’ όλο που, ως γνωστόν, αρχικά η Ρόδος είχε εξαιρεθεί αλλά, όπως τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος, με συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου αγοράστηκε ο εξοπλισμός και λειτουργούν κανονικά οι αίθουσες αυτές.

Για τα κοιμητήρια
Έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες για τη βελτίωση της κατάστασης στα κοιμητήρια της πόλης, θέμα στο οποίο είχε εστιάσει από την αρχή ο κ. Στάμος. Πιο συγκεκριμένα, στον Άγιο Δημήτριο, καθώς πλησιάζει και η γιορτή του, μπήκε η Υπηρεσία Πρασίνου και δουλεύει.

Ακολούθως θα μεταβεί στον Ταξιάρχη όπου, όπως είπε, χρειάζεται να μπει τάξη, να κλείσει για τα οχήματα ενώ θα τοποθετηθεί και ιδιωτική φύλαξη μέσα στο Νοέμβριο.

Δεν παρέλειψε ο κ. Στάμος ν’ αναφερθεί και στην προσφορά των εθελοντών ωστόσο αρκετές φορές επανέλαβε ότι πρέπει να μπει μια τάξη. Ενδεικτικά ανέφερε ότι…δεν γνωρίζουν πόσοι έχουν κλειδιά του κοιμητηρίου αφού έχουν πληροφορίες ότι το κλειδί…πωλείται!

«Θα πρέπει να μπει τάξη, δεν γίνεται, υπάρχει μία ανομία εκεί πέρα. Κανείς δεν λέει να στερήσει το ψωμί σε κανέναν όμως θα πρέπει από κάπου να υπάρχει ένας έλεγχος και να μπουν κάποιοι κανόνες!», τόνισε και ανέφερε, ακόμη, ότι ήδη έχει γίνει συνεννόηση με τον νομικό σύμβουλο του Δήμου για να τεθεί σε ισχύ νέος κανονισμός λειτουργίας του.

Παραλίες
Τέλος, έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τις παραλίες και θύμισε ότι η εντολή του Δημάρχου είναι να πάρει η Ρόδος όσο γίνεται περισσότερες γαλάζιες σημαίες για τον καινούργιο χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να οργανωθούν σωστά, και όπως είπε με το τέλος της σεζόν θα γίνει το νέο χωροταξικό των παραλιών, θα υπάρχει μία νόμιμη καταγραφή και χωροθέτηση και δεν θα μπορούν να παρεκκλίνουν από αυτό οι δραστηριοποιούμενοι, «για να σταματήσει αυτή η ανομία», όπως είπε.

Στα σχέδιά τους, βέβαια, είναι ο ευπρεπισμός των παραλιών αλλά και η πρόσβαση των ΑμΕΑ. Πάντως ο κ. Στάμος έσπευσε να τονίσει ότι…δεν υπόσχεται θαύματα.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου