Έχουμε μάθει  με τις... θεωρίες να λύνουμε όλα τα προβλήματα στη Ρόδο

● Κι άλλες φορές έχουν φθάσει στο Κοινοβούλιο τα προβλήματα στον τομέα του ΕΚΑΒ που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας. Λύσεις ουσιαστικές δεν είδαμε όμως.  Γιατί, όπως είναι γνωστό, άλλο η θεωρία κι άλλο η πράξη. Δυστυχώς, έχουμε μάθει  με τις... θεωρίες να τα λύνουμε όλα.

● Κι επειδή οι ευθύνες (για το ότι δεν μας υπολογίζουν όπως θα έπρεπε) δεν μπορεί να βαραίνουν μόνο το κράτος των... Αθηνών όπως συνηθίζουμε να λέμε, οφείλουμε να παραδεχθούμε εμείς πρώτα ότι δεν απαιτούμε και δεν πιέζουμε όπως θα έπρεπε.

● Μια ματιά στην τοπική επικαιρότητα να ρίξει κανείς μέσα από το αρχείο της “Ροδιακής” πριν από 30 ή 40 χρόνια, θα διαπιστώσει ότι η Ρόδος και τα νησιά μας παλεύουν με τα ίδια και τα ίδια προβλήματα εδώ και τόσα χρόνια! Λες και δεν... πέρασε μια μέρα. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα.

● Δεν ξέρουμε τι θα γίνει και πώς θα εφαρμοστεί τελικά ο αντικαπνιστικός νόμος εδώ στην περιοχή μας, διαπιστώνουμε όμως τελευταία, ότι οι άνθρωποι που καπνίζουν ακόμη, έχουν αρχίσει να το συνειδητοποιούν σιγά – σιγά και από μόνοι τους να βγαίνουν έξω από τα καταστήματα για να καπνίσουν. Κι αυτό είναι μια καλή αρχή.

Ο (πολύ) κακός