Κλίμα έντασης στο περιφερειακό για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ

Κλίμα έντασης στο περιφερειακό για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ

Κλίμα έντασης στο περιφερειακό για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 373 ΦΟΡΕΣ

Εκτενής αναφορά, αλλά μέσα σε κλίμα έντασης, έγινε για το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, παρά το ότι το θέμα δεν εντάχθηκε τελικά στην ημερήσια διάταξη.

Η συζήτηση που χαρακτηρίστηκε από έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στις παρατάξεις της πλειοψηφίας και της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου Περιφέρειας Τεσσάρων Εποχών», περιστράφηκε γύρω από την πρόταση της τελευταίας να τεθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη και την άρνηση του προεδρείου να το εντάξει για διαδικαστικούς λόγους όπως ειπώθηκε.

Εν τέλει στο σώμα έγινε συζήτηση διάρκειας μίας ώρας, με αφορμή την πρόταση της παράταξης του Μανώλη Γλυνού, χωρίς να γίνει γνωστό αν θα έρθει το θέμα για συζήτηση σε επόμενη τακτική συνεδρίαση.

Πάντως η παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια τεσσάρων εποχών» σε ανακοίνωσή της με αφορμή τα βέλη που δέχθηκε από μέλη της περιφερειακής αρχής, τις τελευταίες μέρες αναφέρει τα εξής:

«Σε θέματα που αφορούν στο κοινό καλό δεν έχει θέση η εμπάθεια. Είμαστε διατεθειμένοι να επαναφέρουμε το θέμα του ΦΠΑ στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η αλαζονεία και η επιθετικότητα δεν είναι καλός οδηγός και αντιπροτείνουμε την ευαισθησία και κινητοποίηση όλων, βουλευτών, φορέων και της περιφερειας σύσσωμης για το δίκαιο αυτό αίτημα της κοινωνίας.
Οι προσωπικές επιθέσεις, οι χαρακτηρισμοί και η αλαζονική συμπεριφορά δεν έχουν θέση στον πολιτικό διάλογο σε κανένα θέμα πολλώ δε, μάλλον, σε αυτό».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Το Γραφείο Τύπου της περιφέρειας σε απάντησή του στην ανακοίνωση της παράταξης Γλυνού, σχετικά με το αίτημά της να τεθεί στη χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά αναφέρει τα εξής:

«Η παράταξη που δίδαξε εμπάθεια, μισαλλοδοξία, ποινικοποίησε την πολιτική ζωή με τις μηνύσεις που κατέθεσαν τα μέλη της κατά συναδέλφων και πολιτικών αντιπάλων τους, που χρησιμοποιεί την ευαισθησία ως προκάλυμμα για τις προσωπικές επιθέσεις που εξαπολύει, που προσβάλει προσωπικότητες από παντελή άγνοια της νομοθεσίας, αποφάσισε να ξεπλύνει την ντροπή της να είναι η παράταξη που εκπροσωπεί τον πολιτικό φορέα που κατήργησε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, σηκώνοντας δήθεν το ζήτημα.

Η παράταξη του Μανώλη Γλυνού, απούσα σε όλη τη διάρκεια των αγώνων για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και πλήρως συνεργαζόμενη με αυτούς που κατήργησαν το οικονομικό μέτρο απόδοσης δικαιοσύνης στους νησιώτες, σήμερα δεν μπορεί να κουνά το δάκτυλο σε αυτούς που πάλεψαν με όλες τις Κυβερνήσεις που είχαν στην πορεία τους.

Η παράταξη Γλυνού, συνέχεια της παράταξης Μαχαιρίδη και προϊόν της συγχώνευσης αυτής με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτή που ειρωνευόταν όταν η Περιφερειακή αρχή αποφάσιζε να συνεδριάσει στο Σύνταγμα μαζί με την ΠΕΔ Ν. Αιγαίου.

Η παράταξη Γλυνού που ακόμη προσπαθεί να συντάξει ένα αίτημα προς το Περιφερειακό Συμβούλιο που να μην είναι μνημείο άγνοιας της νομοθεσίας, που επιτίθεται με τη χυδαιότητα του κακομαθημένου παιδιού που δεν του έγινε κάποιο χατίρι, να κοιταχθεί στον καθρέπτη και να δει όλα όσα περιέχει η χθεσινή ανακοίνωσή της.
Απέχει από τη σοβαρότητα έτη φωτός.
Απέχει από την αλήθεια από επιλογή.
Απέχει από την ευαισθησία λόγω βιογραφικού».

ΜέΡΑ25 Δωδεκανήσου:
«Το θέατρο του παραλόγου με αφορμή τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α»

Για το ίδιο θέμα σε ανακοίνωσε που εξέδωσε χτες το «ΜέΡΑ25» Δωδεκανήσου αναφέρονται τα εξής: «Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών αποτελεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια πρώτο θέμα συζήτησης. Πρόσφατα το ξανά ανέδειξε ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Κουνάκης θέτοντας θέμα να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Παρατηρήσαμε έναν κύκλο ανακοινώσεων που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από το κύριο θέμα και απλώς ευτελίζουν τον πολιτικό πολιτισμό. Θα ήθελα να θυμίσω σε όλους ότι το τρίτο μνημόνιο που προέβλεπε και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ψηφίστηκε για άλλη μια φορά με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας από το 70% των μελών της Βουλής, και δυστυχώς οι αντιδράσεις των φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν υποτονικές, με αποκορύφωμα τη βράβευση του Υπουργού Κύριου Παπαδημητρίου που να θυμίσουμε έβαλε την υπογραφή του στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών από το ΕΒΕΔ.

Απευθυνόμενος σε όλους τους φορείς προτίθεστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να θέσουμε την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών κάτι που μπορεί να επιτευχθεί διεκδικώντας ένα μέρος από τα πολυδιαφημιζόμενα υπερπλεονάσματα.

Ως ΜέΡΑ25 θα επαναφέρουμε το θέμα και ευελπιστούμε να έχουμε τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων».
Μπαράκας Αθανάσιος
Υπεύθυνος επικοινωνίας
ΜέΡΑ25 Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης