Ν. Σαντορινιός: «Η Κυβέρνηση αφήνει τις ναυτικές σχολές χωρίς καθηγητές»

Ν. Σαντορινιός: «Η Κυβέρνηση αφήνει τις ναυτικές σχολές χωρίς καθηγητές»

Ν. Σαντορινιός: «Η Κυβέρνηση αφήνει τις ναυτικές σχολές χωρίς καθηγητές»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 148 ΦΟΡΕΣ

«Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με την προχειρότητα που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση συνολικά, εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην ναυτιλία και συγκεκριμένα στη ναυτική εκπαίδευση.

Γιατί πραγματικά δεν μπορεί κανείς να εξηγήσει με άλλο τρόπο, το υπ΄αριθμ. Φ.80000/41811/1472/07-10-2019 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με το οποίο ακυρώνεται ως μη εκδοθέν, προηγούμενο έγγραφο του ίδιου Υπουργείου, με το οποίο από το 2016 είχε δοθεί η δυνατότητα να διδάσκουν στις ναυτικές σχολές συνταξιούχοι ναυτικοί, δίχως να επέρχεται περικοπή στη σύνταξη τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4387/2016.

Το σχετικό έγγραφο αναμένεται να οδηγήσει στην παραίτηση δεκάδες καθηγητές - ναυτοδασκάλους με αποτέλεσμα σχολές όπως οι Οινούσες, η Ύδρα, η Κεφαλλoνιά, η Κύμη κλπ να είναι αδύνατο να λειτουργήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ενώ άλλες όπως ο Ασπρόπυργος ή η Μηχανιώνα να λειτουργήσουν αλλά με πολύ σοβαρές περικοπές στο εκπαιδευτικό τους έργο.

Η ασυνεννοησία και η προχειρότητα που διακρίνει αυτήν την Κυβέρνηση είναι το καλό σενάριο. Με βάση όμως τις προεκλογικές δηλώσεις της ΝΔ, όταν δεσμεύτηκε να αποτελέσει τον αρωγό στην ανάπτυξη της ιδιωτικής εκπαίδευσης, η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και η Κυβέρνηση στοχεύουν στην απαξίωση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης προκειμένου να προωθήσει τις ιδιωτικές σχολές εις βάρος των χιλιάδων σπουδαστών».

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»