Μία μοναδική συναυλία στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας

Μία μοναδική συναυλία στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας

Μία μοναδική συναυλία στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 591 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα στις 8 μ.μ. στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Mε την ευκαιρία της επετείου των 42 χρόνων από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας, το φεστιβάλ αφιερώνει μια μοναδική συναυλία στη μνήμη της με τη συμμετοχή δύο πρωταγωνιστών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της διάσημης Ελληνίδας σοπράνο Βασιλικής Καραγιάννη και του διακεκριμένου τενόρου Βασίλη Καβάγια. Τους καλλιτέχνες θα συνοδεύσει ο πιανίστας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Φροίξος Μόρτζος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των: G. Verdi, G. Donizetti, J. Massenet, G. Puccini, Vincenzo Bellini κ.ά.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ
Καλλιτεχνική και Γεν. Διεύθυνση: Πηνελόπη Σερδάρη
Συνδιοργάνωση: Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού -Αθλητισμού Δήμου Ρόδου Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του ΕΟΤ.

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου
28-31 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης: 20.00
Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες
www.rhodes-festival.gr
Facebook: Rhodes International Festival
Instagram: Rhodes International Festival

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Βασιλική Καραγιάννη-Σοπράνο
Η σοπράνο κολορατούρα Βασιλική Καραγιάννη γεννήθηκε στην Πάτρα και ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο, στο ακορντεόν και τα θεωρητικά σε Ωδείο της πόλης. Πήρε δίπλωμα Μονωδίας από το Εθνικό Ωδείο με διάκριση και βραβείο ενώ συνέχισε τις σπουδές της δίπλα στον Γιόζεφ Μέτερνιχ στο Μόναχο. Από νεαρή ηλικία ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή όπου συνεχίζει αδιάκοπα από τότε, ερμηνεύοντας τους πιο αντιπροσωπευτικούς ρόλους στο ρεπερτόριο της σοπράνο κολορατούρας.

Το 2012 έκανε το ντεμπούτο της στο Θέατρο αλά Σκάλα του Μιλάνου ερμηνεύοντας τον ρόλο της Ολυμπίας στην όπερα “Τα παραμύθια του Χόφμαν” του Ζακ Όφενμπαχ σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Κάρσεν.

Έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα Λυρικά θέατρα του κόσμου, όπως: το θέατρο αλά Σκάλα του Μιλάνου, Βασιλική Όπερα του Λονδίνου Κόβεντ Γκάρντεν, στη Βασιλική Όπερα της Κοπεγχάγης, στο Μπουνκαμούρα Κόνσερτ Χωλ του Τόκιο, στην Όπερα του Τόκιο, στο Μπίβακο Χωλ στο Ότσου της Ιαπωνίας, στην Κωμική Όπερα του Βερολίνου, στο Σαν Κάρλο της Νάπολης, στην Κρατική Όπερα της Φλωρεντίας, στο θέατρο Σαν Κάρλο της Λισσαβόνας, στην Όπερα του Ντίσελντορφ, στο Σόνι Κόνσερτ Χωλ στο Τόκυο κ.ά. Το ρεπερτόριό της είναι ευρύ περιλαμβάνοντας τους περισσότερους από τους πιο αντιπροσωπευτικούς ρόλους της σοπράνο κολορατούρας.

Έχει τραγουδήσει σε συναυλίες σε σπουδαίες αίθουσες, όπως: Κάρνεγκι Χωλ της Νέας Υόρκης, Κουίν Ελίζαμπεθ Χωλ και Κάντογκαν Χωλ του Λονδίνου, Μουσασίνο Κόνσερτ Χωλ στο Τόκυο, κ.ά. Έχει πάρει το ειδικό βραβείο σε νέο καλλιτέχνη από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών για την ερμηνεία της στο ρόλο της Τσερμπινέττα στην όπερα “Αριάδνη” στη Νάξο του Ρ. Στράους σε παραγωγή της Λυρικής Σκηνής. Καθώς επίσης και το ειδικό βραβείο Ίνγκα Λινγκαμπουε στην Ιταλία.

Έχει ηχογραφήσει CD και DVD όπως: “Κουρέας της Σεβίλλης” του Παϊζιέλο, "Δέηση" σε ποίηση Κ. Καβάφη και μουσική Αθ. Σιμόγλου, "Μονόγραμμα" σε ποίηση Οδ. Ελύτη και μουσική Γ. Κουρουπού, κ.ά. Το 2006 είχε την τιμή να ταξιδέψει με τον τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο στις Βρυξέλλες και έδωσε ρεσιτάλ στην εκεί Ελληνική Πρεσβεία προς τιμήν και ενώπιον των βασιλέων του Βελγίου.

Στα μελλοντικά της σχέδια μεταξύ άλλων θα τραγουδήσει: Αμινα στην Υπνοβάτιδα του Β. Μπελίνι στην εναρκτήρια παραγωγή για τη σεζόν 2019-2020 στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Φεστιβάλ Σαντορίνης 17/9/2019, σε όπερα Γκαλά στο Musikverhein στην Βιέννη, Ρεσιτάλ στην Πράγα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το Johan Strauss Ensemble σε Χριστουγεννιάτικες Συναυλίες, στην Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής, Αντέλε στη “Νυχτερίδα” του Στράους στη Λυρική Σκηνή κ.ά.

Βασίλης Καβάγιας-Τενόρος
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (Ιόνιο Πανεπιστήμιο), διπλωματούχος μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (Χριστίνα Γιαννακοπούλου) και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Όπερα (Πανεπιστήμιο Μοτσαρτέουμ Ζάλτσμπουργκ) με την Μπάρμπαρα Μπόννεϋ, ως υπότροφος των ιδρυμάτων «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και IKY. Μελέτησε επίσης με τον Άρη Χριστοφέλη.

Το 2007 απέσπασε το α' βραβείο στον διαγωνισμό λυρικού τραγουδιού της Yamaha (YMFE). Το 2013 ήταν ενεργό μέλος στην Accademia Rossiniana, στο Φεστιβαλ Rossini στο Pesaro, υπό την καθοδήγηση του Alberto Zedda.

Το 2008 έκανε το ντεμπούτο του με την όπερα του Ροσσίνι «Συμβόλαιο Γάμου» στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας. Έχει ερμηνεύσει πρωταγωνιστικούς ρόλους κυρίως σε όπερες των Ροσσίνι και Μότσαρτ, καθώς και σε όπερες μπαροκ και belcanto, όπως Ο κουρέας της Σεβίλλης (Κόντε Αλμαβίβα), Η Σταχτοπούτα (Ραμίρο), Ιταλίδα στο Αλγέρι (Λιντόρο), Το ταξίδι στη Ρεμς (Λίμπενσκοφ), Ντον Τζοβάνι (Ντον Οτάβιο), Έτσι κάνουν όλες (Φεράντο), Η απαγωγή από το σεράι (Μπελμόντε), Ο μαγικός αυλός (Ταμίνο), η Υπνοβάτις (Ελβίνο) κ.ά., καθώς και σε οπερέτες όπως ο Ορφέας στον Αδη (Πλούτωνας) και Η ωραία Ελένη (Πάρις).

Έχει εμφανιστεί σε σημαντικά θέατρα και φεστιβάλ όπως Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Λίνμπουρυ Βασιλικής Όπερας Λονδίνου, Φεστιβάλ Ροσίνι Πέζαρο, Φεστιβάλ Κρακοβίας, Φεστιβάλ Αθηνών, Δημοτικό Θέατρο Μπολόνιας, Θέατρο Σάο Κάρλος Λισαβόνας, Κρατικό Θέατρο Ζάλτσμπουργκ, Θέατρο Βιέννης, Λυρικό Θέατρο Κάλιαρι, Λυρικό Θέατρο Βέρντι Τεργέστης, Κρατική Όπερα Πράγας, Κρατική Όπερα Ουγγαρίας, Όπερα Γκαίτεμποργκ, Βασιλική Όπερα Στοκχόλμης κ.ά.

Έχει ηχογραφήσει έργα όπως η Σεμίραμις του Ροσσίνι (Naxos), O θρίαμβος της Κλέλιας του Γκλουκ (MDG), Η θυσία του Βάιγκλ (Newplay).

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»