Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  για τη δημόσια υγεία στη Νότια Ρόδο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της υγείας, θα πραγματοποιήσουν αύριο, έξω από το νοσοκομείο, οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου.

Σε ανακοίνωσή της για την κινητοποίηση η επιτροπή αγώνα της Νότιας Ρόδου, αναφέρει τα εξής:
«Μετά από τόσες απώλειες ανθρώπων και ενώ κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να έχουμε την επόμενη, ενώ οι παροχές υγείας που έχουμε στη νότια Ρόδο δεν είναι ούτε υποτυπώδεις, η κυβέρνηση επιλέγει να εμπαίζει τους κατοίκους με δήθεν λύσεις.

Αυτή τη φορά μάλιστα, δεν έμεινε μόνο εκεί. Με τη «λύση» που εφάρμοσε για το Π.Ι. Γενναδίου ουσιαστικά υποχρεώνει τους αγροτικούς γιατρούς να κάνουν απλήρωτες εφημερίες «εκ περιτροπής», όπως αναφέρεται στην οδηγία που τους έστειλε ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ, προτείνοντάς τους μάλιστα να παραμένουν κατά την εφημερία τους στο διαμέρισμα του ιατρείου, ώστε να «μεταβαίνουν σε αυτό στο ελάχιστο δυνατό χρόνο, όταν παραστεί ανάγκη». Φυσικά, δεν έχουν καμία απαλλαγή βάρδιας την επόμενη μέρα, που σημαίνει ότι ο εφημερεύων γιατρός θα βρίσκεται σε υπηρεσία από τις 9:00 της μίας ημέρας έως τις 14:00 της επόμενης! Επιπλέον θα υποχρεούνται να κάνουν και τις ενεργές τους εφημερίες στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ.

Όχι μόνο λύση δεν βρήκαν λοιπόν, αλλά πλέον η κατάσταση είναι επικίνδυνη τόσος για τους κατοίκους όσο για τους αγροτικούς γιατρούς. Ας σκεφτούμε πώς θα μπορεί ένας γιατρός να αντιμετωπίσει νηφάλια ένα επείγον περιστατικό μετά από τέτοια εξαντλητικά ωράρια.  

Δεν ζητάμε μπαλώματα για τα μάτια του κόσμου. Ζητάμε να έχουμε τις υποδομές υγείας που δικαιούμαστε! Να ξαναρχίσουν άμεσα οι καθημερινές κανονικές ενεργές εφημερίες στο Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ όπως ίσχυε μέχρι 31/08/2019, να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού-ιατρικού προσωπικού και διασωστών του ΕΚΑΒ ώστε να λειτουργεί όλο το 24ωρο 365 ημέρες τον χρόνο, με ασθενοφόρο, να αναβαθμιστεί το Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.

Πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει! Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας πολύμορφα μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Καλούμε όλους τους Νοτιοροδίτες, είτε διαμένουν στη νότια Ρόδο είτε στην πόλη της Ρόδου, τους προέδρους, τα τοπικά συμβούλια, τους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών μας, τους συλλόγους γονέων των σχολείων της περιοχής, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 11:00 στο νοσοκομείο Ρόδου».