Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του εμπρηστή

Συνεχίζονται οι έρευνες  για τον εντοπισμό του εμπρηστή

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του εμπρηστή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2205 ΦΟΡΕΣ

Προσεκτικά βήματα από τους αξιωματικούς της ΠΥΡ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου για την εξιχνίαση της υπόθεσης εμπρησμού δύο αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή του Ροδινιού προχθές τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έμπειροι αξιωματικοί συγκεντρώνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της έρευνας, ενώ στο στόχαστρο φέρεται να έχει «κλειδωθεί» ένα τουλάχιστον άτομο.


Στο μεταξύ, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου προσκομίστηκε η δικογραφία που αφορά άλλο επεισόδιο που είχε σημειωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου σε βάρος του ιδιοκτήτη του καμένου αυτοκινήτου. Ο παθών που είναι δημόσιος υπάλληλος είχε δεχτεί φραστική και σωματική επίθεση κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του και βρισκόμενος σε χώρου αιγιαλού και παραλίας. Και η υπόθεση αυτή θα εξεταστεί αρμοδίως.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το περιστατικό του εμπρησμού σημειώθηκε λίγο πριν τις 3.30 προχθές τα ξημερώματα. Την ώρα εκείνη το ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας Audi που ήταν σταθμευμένο επί της οδού Αισχίνης στην ευρύτερη περιοχή του Ροδινιού, τυλίχτηκε στις φλόγες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Η νύκτα έγινε μέρα από τις πύρινες γλώσσες που έκαιγαν το όχημα, και οι οποίες μέσα σε ελάχιστα λεπτά «λαμπάδιασαν» και ένα δεύτερο αυτοκίνητο που βρίσκονταν δίπλα παρκαρισμένο!

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου αλλά και κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την Άμεσο Δράση αλλά και την Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, ωστόσο και τα δύο οχήματα είχαν καταστραφεί!
Από την πρώτη στιγμή όλες οι ενδείξεις οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για καθαρά εμπρηστική ενέργεια.
Συμπέρασμα, σύμφωνα με πληροφορίες, που επιβεβαιώνεται από τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί αλλά και τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, τα αίτια δεν μπορούν να αποδοθούν στο ίδιο το όχημα, αφού το αυτοκίνητο είχε πρόσφατα ελεγχθεί τεχνικά και ήταν σε άριστη κατάσταση. Επίσης το αυτοκίνητο (Audi) σταθμεύθηκε στο χώρο όπου κάηκε περίπου στις 9 το βράδυ, δηλαδή για έξι ώρες πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς παρέμενε ακινητοποιημένο.
Παράλληλα ελέγχονται όλες οι καταγραφές που έχουν γίνει από κάμερες της περιοχής και οι οποίες βρίσκονται ήδη στη διάθεση των ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και αναμένεται η αξιολόγηση τους, ενώ εξονυχιστικός έλεγχος έχει γίνει και στα δύο πυρπολημένα οχήματα προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις πάντως κάνουν λόγο για εύφλεκτο υλικό πιθανότατα κάποιο καύσιμο.
Για το συμβάν έχει ενημερωθεί και παρακολουθεί την πορεία των ερευνών η αρμόδια Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, η οποία και έχει δώσει εντολή να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο