Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Γιάννη Σαμαρτζή

Κυκλοφόρησε το 7ο βιβλίο του συνεργάτη-αρθρογράφου της εφημερίδας μας «Η ΡΟΔΙΑΚΗ», με τον τίτλο: «ΑΠΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ».

Ο Γιάννης Σαμαρτζής, διετέλεσε επί 7 έτη Αναπληρωτής Διευθυντής της ΔΟΥ Ρόδου και επί μία 20ετία Προϊστάμενος Εσόδων. Προηγουμένως, εργάστηκε για ένα έτος στο Υπουργείο Παιδείας.
Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Ινστιτούτου Καταναλωτών.
Έχει συγγράψει άλλα έξι βιβλία οικονομικού περιεχομένου και η «Μακροοικονομία», ως επιστήμη, αποτέλεσε και αποτελεί προϊόν της «ερασιτεχνικής» του ενασχόλησης επί 40 και πλέον έτη.

Στο βιβλίο του, περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο επίκαιρα για τον αναγνώστη οικονομικά θέματα, όπως αυτά του προσδιορισμού του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) και του Εθνικού Εισοδήματος, του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών (εισαγωγών - εξαγωγών), της Παραγωγικότητας και Ανταγωνιστικότητας της Οικονομίας μας και των Επενδύσεων, της μέτρησης του βαθμού φτώχειας και της ανισοκατανομής του εισοδήματος, της λειτουργίας των φόρων και της υπερφορολόγησης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων, κ.ά., θέματα, τα οποία, την τελευταία δεκαετία, ταλανίζουν και πλήττουν τον ελληνικό πληθυσμό και την ελληνική οικονομία.

Στόχος του βιβλίου είναι να βοηθήσει τον αναγνώστη να αποκτήσει, εκλαϊκευμένα, τις γνώσεις που απαιτούνται, ώστε να μπορεί να κατανοεί και να αξιολογεί τις ευρύτερες εθνικές και διεθνείς εξελίξεις στα βασικά οικονομικά θέματα. Αρκετά από τα θέματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, αποτελούν άρθρα του, με προσθήκες και βελτιώσεις, τα οποία φιλοξενήθηκαν στην εφημερίδα «Η ΡΟΔΙΑΚΗ».
Το βιβλίο, 232 σελίδων, διατίθεται στα βιβλιοπωλεία  «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ» και «ΑΚΑΔΗΜΙΑ», στην τιμή των 15 Ευρώ.