Πρόσκληση για βίντεο-ντοκιμαντέρ στους Λειψούς

Ο Δήμος Λειψών απήυθυνε πρόσκληση ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής για την ανάθεση του έργου δημιουργίας ενός βίντεο - ντοκιμαντέρ διάρκειας 10 λεπτών και ενός 90 δευτερολέπτων για χρήση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Το Ντοκιμαντέρ θα έχει Θέμα «Τα νησιά των Λειψών». Ως Γενική Ιδέα αναφέρεται: Ένας ταξιδιώτης πάντα αναζητά τα καλύτερα στοιχεία ενός τόπου, τα οποία θα τον κρατήσουν και θα τον κάνουν να περάσει καλά.

Η κεντρική ιδέα είναι να εστιάσουμε σε όλα τα αγαθά που προσφέρει ένα ελληνικό νησί (και συγκεκριμένα οι Λειψοί) για να συμβάλει στη δημιουργία αξέχαστων αναμνήσεων στον επισκέπτη. Τέτοια αγαθά είναι τα εξαιρετικά τοπία, χαλάρωση, φιλοξενία, καλό φαγητό, καλό κρασί, μουσική, νυχτερινή διασκέδαση, πανηγύρι.

Log line:
Εξερευνήστε τους Λειψούς. Ανακαλύψτε αναμνήσεις.

Ύφος:
Ευδιάθετη χροιά με σημεία ηρεμίας και δυναμικά μέσα στη ροή.

Θεματικές ενότητες:
1. Τοπία

Τα τοπία του νησιού, οι παραλίες, οι εκκλησίες, τα αμπέλια. Γυρίσματα διαφορετικές ώρες τις ημέρας και διαφορετικές εποχές. Τα πλάνα θα είναι και επίγεια και με drone.

2. Ανθρώπινο στοιχείο στον χώρο
Πλάνα ανθρώπων στο χώρο. Παιδιά που κάνουν βουτιές σε μόλους, άνθρωποι στις παραλίες, ψαράδες, μουσικοί, άνθρωποι που χορεύουν, που πίνουν, τρώνε κ.λ.π.

3. Κρασί
Από τα αμπέλια στο ποτήρι και στο τραπέζι. Ομιλία από ανθρώπους που φτιάχνουν κρασί.
Πλάνα από τους αμπελώνες, τα κελάρια και τη δημιουργία του κρασιού.

4. Ψάρεμα
Πλάνα από τη διαδικασία του ψαρέματος. Πάλι η ιδέα είναι να φανεί η προσπάθεια του ψαρά να πιάσει το ψάρι που θα καταλήξει στο τραπέζι των επισκεπτών (δράσεις φιλοξενίας).

5. Φαγητό
Πλάνα κοντινά κόσμου που είναι δίπλα στην παραλία και τρώει. Περισσότερο για να αποδοθεί η αίσθηση της ευφορίας και της φιλοξενίας.

6. Νυχτερινή ζωή / Πανηγύρι
Πλάνα που θα εστιάζουν στο αίσθημα της διασκέδασης. Κοντινά πλάνα σε ποτήρια, σε χέρια χορευτών, σε μουσικά όργανα (π.χ.) βιολί. Και μακρινά από τα μαγαζιά της παραλίας.

7. Ξένοι που μένουν στο νησί
Ομιλίες από ανθρώπους που έχουν αγαπήσει και επιλέξει το νησί ως κατοικία τους ή ως προορισμό.  
Σύμφωνα με αυτά που θα πούνε θα έχουμε και μία ακόμα κατεύθυνση για επιπλέον θέματα για γύρισμα.

8. Tour στα νησιά
Το πιο εξωτικό στην Ελλάδα είναι οι παραλίες της. Ανάδειξη του συμπλέγματος των νησιών. Η προσβασιμότητα τους μέσω σκάφους κ.λ.π. Ως ενδεικτικός προϋπολογισμός δαπάνης αναφέρεται το ποσό των  3.100 ευρώ με ΦΠΑ.        
Πηγή: tornosnews.gr