«Μετρώντας ψηφίδες παρέα με καλικάντζαρους»

«Μετρώντας ψηφίδες  παρέα με καλικάντζαρους»

«Μετρώντας ψηφίδες παρέα με καλικάντζαρους»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 258 ΦΟΡΕΣ

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χριστούγεννα σ’ ένα Παλάτι…μετρώντας ψηφίδες παρέα με καλικάντζαρους», συμμετείχε η ΑΡΣΙΣ, η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, στις 4 Δεκεμβρίου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε απο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, ενώ μάλιστα συμμετείχε σε αυτό και το Μουσικό Σχολείο Ρόδου και είχε ως σημείο αναφοράς την έκθεση «Hermes Balducci pinxit: Ψηφιδωτά δάπεδα από την Κω» στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο.
Στη σχετική ανακοίνωση που απέστειλε η ΑΡΣΙΣ, ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν τις οικογένειες προσφύγων προκειμένου να συμμετάσχουν στη Χριστουγεννιάτικη αυτή δράση, στη διάρκεια της οποίας τα παιδιά συμμετείχαν στην κατασκευή χάρτινων στολιδιών με απεικονίσεις ψηφιδωτών.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
"Η ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και ιδιαίτερα την Προϊσταμένη κα Μαρία Μιχαηλίδου για την αποδοχή του αιτήματος συμμετοχής οικογενειών προσφύγων για δεύτερη συνεχή χρονιά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χριστούγεννα σ’ ένα Παλάτι… μετρώντας ψηφίδες παρέα με καλικάντζαρους», που είχε ως σημείο αναφοράς την έκθεση «Hermes Balducci pinxit: Ψηφιδωτά δάπεδα από την Κω» στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο, με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου, με περιήγηση στις κύριες αίθουσες και τα πιο σημαντικά εκθέματα με έμφαση στην έκθεση ψηφιδωτών και υδατογραφιών των περίφημων ψηφιδωτών που αποτυπώθηκαν από τον Ιταλό μηχανικό Hermes Balducci τη διετία 1935-1937.
Στη Χριστουγεννιάτικη εκπαιδευτική δράση, τα παιδιά μετείχαν στην κατασκευή χάρτινων στολιδιών με απεικονίσεις των ψηφιδωτών με τα οποία κόσμησαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Παλατιού στην Αίθουσα του Χορού, συνοδεία οργάνων από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Ευχαριστούμε επίσης την αρχαιολόγο της ΕΦΑ Δωδεκανήσου και συντονίστρια του εκπαιδευτικού προγράμματος κα Αγγελική Κοσμά, τον συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης της ΕΦΑ Δωδεκανήσου κ. Σωτήρη Πατατούκο, τις υπαλλήλους του Τ.Α.Π.Α., καθώς και τους φύλακες του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου για τη ζεστή και φιλική υποδοχή τους, ενισχύοντας το έργο της ΑΡΣΙΣ που επικεντρώνεται στην υποστήριξη παιδιών και νέων που βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, και ευελπιστούμε σε μελλοντική συνεργασία".


Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών