Απερρίφθη η έφεση 54χρονου για ληστρική κλοπή στην Κω

Απερρίφθη η έφεση 54χρονου για ληστρική κλοπή στην Κω

Απερρίφθη η έφεση 54χρονου για ληστρική κλοπή στην Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 212 ΦΟΡΕΣ

Για ληστρική κλοπή και μάλιστα σε κατάστημα που βρίσκεται λίγα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της Κω, κατηγορούνταν 54χρονος, η έφεση του οποίου απορρίφθηκε ως απαράδεκτη από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Ο 54χρονος πέρυσι την Άνοιξη κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση αυτή από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 5 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είχε εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση η οποία προχθές απορρίφθηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και έτσι ο 54χρονος διατηρεί την πρωτόδικη ποινή την οποία θα πρέπει πλέον να εκτίσει.
Το περιστατικό για το οποίο κατηγορείται σημειώθηκε πριν από επτά χρόνια και συγκεκριμένα στις 31 Αυγούστου 2012, δέκα λεπτά πριν τις 8 το πρωί όταν ο 54χρονος πήγε στο παραδοσιακό καφενείο, κάθισε και περίμενε την ιδιοκτήτρια η οποία είχε βγει για λίγα λεπτά.

Όταν η γυναίκα επέστρεψε βρήκε τον 54χρονο στο χώρο. Τότε εκείνος παίρνοντας ένα μαχαίρι την απείλησε και της ζήτησε να του δώσει χρήματα. Η ιδιοκτήτρια αντέδρασε καλώντας σε βοήθεια και άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος και του Τιμήματος Ασφαλείας Κω, οι οποίοι ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον δράστη μέσα στο κατάστημα. Ο 54χρονος οδηγήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστρική κλοπή και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο