Αναπροσαρμογή τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΡ

Αναπροσαρμογή τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΡ

Αναπροσαρμογή τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 603 ΦΟΡΕΣ

Στην αναπροσαρμογή της τιμολογιακής της πολιτικής θα προχωρήσει η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ από το νέο έτος. Στις αλλαγές που θα γίνουν, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, μιλώντας χθες στον “Sky Ρόδου” ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Βασίλης Μανέττας.

«Η τιμολογιακή πολιτική είναι ένα θέμα που μας απασχολεί. Θα εξετάσουμε πολλά ζητήματα και το νομοθετικό πλαίσιο και θα προχωρήσουμε σε αλλαγή. Είναι ένα σύνθετο πρόβλημα. Πρέπει να λάβουμε πολλούς παράγοντες υπόψη», τόνισε
Όπως εξήγησε, στη μελέτη που θα εκπονηθεί θα περιληφθεί και πρόταση για μείωση της τιμής του νερού που θα παρέχεται στα κρουαζιερόπλοια από το 2020.
«Η τιμολόγηση του νερού για τα κρουαζιερόπλοια δεν ήταν ανταγωνιστική σε σύγκριση με τις τιμές που γίνονται αλλού. Εμείς είμαστε πολύ ακριβοί.

Αν θέλουμε να κερδίσουμε τις εταιρείες κρουαζιεροπλοίων θα πρέπει να ερευνήσουμε το θέμα και να αναπροσαρμόσομε τις τιμές μας. Το νερό μας είναι υψηλής ποιότητας και μπορούσε να το διαθέσουμε σε μεγάλες ποσότητες», τόνισε ο κ. Μανέττας.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΡ που εκτιμά πως δεν είναι σε καλή κατάσταση.
«Στη ΔΕΥΑΡ οφείλονται 57 εκατομμύρια ευρώ. Είναι χρήματα που πρέπει να εισπράξει η επιχείρηση. Στόχος μας να εισπραχθούν οι οφειλές», τόνισε.
Ρύθμιση οφειλών έχει γίνει για 14 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους οφειλέτες της επιχείρησης καλούνται να πληρώσουν έστω σε δόσεις τα χρήματα που χρωστούν.
Για όσους δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα για ρύθμιση των οφειλών η επιχείρηση θα προχωρήσει σε διακοπή της υδροδότησης.
«Πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι η ΔΕΥΑΡ θα πρέπει να εισπράξει τα χρήματα που της οφείλονται. Θα ενημερώσουμε πρώτα τους πελάτες που οφείλουν. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα προχωρήσουμε σε διακοπές υδροδοτήσεων», είπε ο κ. Μανέτας.
Σε ό,τι αφορά το βιολογικό και τα προβλήματα που παρουσίασε ο κ. Μανέττας τόνισε πως θα γίνουν εργασίες για τη βελτίωση της λειτουργίας του.

«Θα προχωρήσουμε στην αναβάθμιση του βιολογικού. Γίνονται ήδη εργασίες για τη βελτίωση της λειτουργίας του», είπε.
Σε ερώτηση σχετικά με τα έργα που θα κατασκευάσει η ΔΕΥΑΡ για να μην γίνονται διακοπές υδροδότησης το καλοκαίρι ο κ. Μανέττας τόνισε:
«Σε ένα μήνα θα προβούμε σε ανακοινώσεις. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στην κατασκευή της δεύτερης φάσης του έργου που αφορά την υδροδότηση της Νότιας Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά».
Στο τεχνικό πρόγραμμα έχουν περιληφθεί οι μελέτες που αφορούν τα έργα κατασκευής μονάδων επεξεργασίας λυμάτων στα Αφάντου και στη Λάρδο. Για τη δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου, όπως τόνισε, έχει δημοπρατηθεί η μελέτη.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου