Τρόφιμα σε 800 οικογένειες διένειμε ο δήμος Ρόδου

Τρόφιμα σε 800 οικογένειες διένειμε ο δήμος Ρόδου

Τρόφιμα σε 800 οικογένειες διένειμε ο δήμος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 552 ΦΟΡΕΣ

Υπεγράφη η σύμβαση με τον εργολάβο για τη Ροδιακή Έπαυλη

Στις δράσεις του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας και των υπηρεσιών του, αναφέρθηκε χτες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Τριάντος, ο οποίος με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μίλησε τόσο για τη διανομή τροφίμων όσο και για τα προγράμματα στέγασης.

Μάλιστα παρεμπιπτόντως έκανε γνωστό ότι υπεγράφη και η σύμβαση με τον ανάδοχο για τις εργασίες αποκατάστασης της Ροδιακής Έπαυλης που θα διαρκέσουν 18 μήνες. Ειδικότερα, ο αντιδήμαρχος ξεκίνησε τις δηλώσεις του από τη διανομή των τροφίμων λέγοντας τα εξής: «Η διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής μοίρασε τρόφιμα σε 800 οικογένειες του προγράμματος ΤΕΒΑ και στάλθηκαν επίσης και σε δικαιούχους στη Σύμη. Για τις επόμενες μέρες σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του συσσιτίου προβλέψαμε ώστε για τις γιορτές να είναι πιο εμπλουτισμένα τα γεύματα για τα 140 άτομα που δίνουμε καθημερινά και προσαρμοσμένα στις μέρες που έρχονται» και συνέχισε ως εξής:


«Επίσης όσον αφορά τον ΔΟΠ έχει κανονιστεί για τις 27 Δεκεμβρίου το μεσημέρι στο εστιατόριο «Απολλωνιάτισσα» να γίνει ένα γεύμα αγάπης, αλληλεγγύης και προσέγγισης των ανθρώπων. Ήδη οι υπηρεσίες έχουν αρχίσει και ειδοποιούν τους δικαιούχους. Τα έξτρα αιτήματα βοήθειας που γίνονται για τρόφιμα, αυτό που έχω να πω είναι ότι προσπαθούμε να σταματήσει αυτή η τακτική της… σακούλας χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν και να εντάξουμε αυτή την πρωτοβουλία σε κάποιο πρόγραμμα ώστε να είναι οργανωμένο και ελεγχόμενο.


Καθώς πολλές φορές παρατηρούμε ορισμένοι να είναι ωφελούμενοι από πολλες δομές εις βάρος άλλων. Υπάρχει περιορισμένος προϋπολογισμός γι’ αυτό προσπαθούμε να τον αυξήσουμε. Ευτυχώς υπάρχουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία τα διαχειριζόμαστε καλά τα έχουμε εμπλουτίσει και προσπαθούμε να πάρουμε και καινούρια. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας, αλλά σίγουρα χρειάζεται ένας ανασχεδιασμός του τομέα που λέγεται πρόνοια και δημόσια υγεία και κοινωνική πολιτική».

Τα προγράμματα στέγασης
Ο κ. Τριάντος αναφέρθηκε αναλυτικά στα προγράμματα στέγασης που υλοποιεί ο δήμος της Ρόδου στο πλαίσιο των οποίων βρέθηκαν σπίτια σε συνολικά εικοσιπέντε οικογένειες και δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Τρέχει το πρόγραμμα της στέγασης, το δεύτερο γιατί στο πρώτο βρήκαμε σε πέντε άστεγες οικογένειες σπίτια. Αγοράσαμε τις ηλεκτρικές συσκευές και παράλληλα τους βάλαμε στη διαδικασία να βρουν δουλειά για να συντηρούνται από μόνοι τους. Τώρα τρέχουμε το δεύτερο πρόγραμμα που αφορά είκοσι οικογένειες στις οποίες βρήκαμε σπίτι με ενέργειες της διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής. Έχουν τακτοποιηθεί και επιδοτούνται και αυτές στο ενοίκιό τους. Ζητήσαμε την επέκταση μάλιστα του προγράμματος αυτού».

Αξιοποίηση ακινήτων
«Αποφασίσαμε επίσης να αξιοποιήσουμε την περιουσία του ΔΟΠ καθώς υπάρχουν ακίνητα που παραμένουν αναξιοποίητα. Το ίδιο προσπαθούμε να κάνουμε και με τις υπόλοιπες υπηρεσίες. Μας ανήκει ένα τμήμα του παλιού νοσοκομείου ακόμα και θα προσπαθήσουμε να αποκατασταθεί και σε συνδυασμό με τη Ροδιακή Έπαυλη για την οποία προχτές υπογράψαμε τη σύμβαση έναρξης των εργασιών με τον ανάδοχο και μέσα σε 18 μήνες θα παραδοθεί» είπε επίσης ο κ. Τριάντος και τόνισε ότι στο πλαίσιο της ενοποίησης των δύο χώρων του παλιού Νοσοκομείου και της Ροδιακής Έπαυλης θα δημιουργηθεί ένας νέος πνεύμονας πρασίνου σε εκείνη την περιοχή ώστε να αξιοποιηθεί κατάλληλα και να σταματήσει να υπάρχει η σημερινή εικόνα.

Για τους ΡΟΜΑ
Μιλώντας για τους ΡΟΜΑ έκανε γνωστό ότι θα υλοποιηθεί το σχέδιο για μεταφορά από τον καταυλισμό στο Καρακονερο στο νέο χώρο που έχει βρεθεί κοντά στον πρώην ΧΥΤΑ ενώ παράλληλα θα συνεχιστεί και το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου. Ειδικότερα, αναφερόμενος στο θέμα ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής είπε τα εξης: «Όσον αφορά τα θέματα των ΡΟΜΑ δεν ήθελαν να φύγουν από το Καρακόνερο επειδή έλεγαν ότι δεν είχαν πού να πάνε. Ο δήμος από την προηγούμενη δημοτική αρχή ξεκίνησε ένα πρόγραμμα στον παλιό ΧΥΤΑ, αλλά υπήρχαν ενστάσεις. Όλος ο χώρος ελέγχθηκε από το «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ» και βρέθηκε καθαρός χωρίς εστία μόλυνσης. Θα είναι ένας ολοκληρωμένος οικισμός καθώς μέσα θα υπάρχει σχολείο, και όλες οι συμβουλευτικές υπηρεσίες των ΡΟΜΑ. Και υπάρχει και το πρόγραμμα της επιδότησης ενοικίου ώστε να αρχίσουν σιγά-σιγά οι οικογένειες με αυστηρά κριτήρια να μετακομίσουν, για να πάνε σε σπίτια. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει και η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μίσθωση σπιτιών, ένα πρόγραμμα τριετίας με επέκταση ενώ το πρόγραμμα του οικισμού είναι για δέκα χρόνια με επέκταση».

Διαβάστε ακόμη

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης