Χωρίς γιατρό έμεινε η Κάσος

Χωρίς γιατρό έμεινε η Κάσος

Χωρίς γιατρό έμεινε η Κάσος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 608 ΦΟΡΕΣ

Χωρίς ιατρική κάλυψη έμεινε από προχτες η Ηρωική Νήσος Κάσος καθώς η μοναδική γιατρός που υπηρέτησε στο νησί για διάστημα είκοσι ημερών προερχόμενη από την Κάρπαθο, επέστρεψε και πάλι στα καθήκοντά της.

Το νησί είναι από χτες αναστατωμένο καθώς ενώ οι κάτοικοι ήξεραν ότι αμέσως μόλις θα έφευγε η γιατρός, θα ερχόταν την ίδια μέρα από τη Ρόδο ο αναπληρωτής της, διαπίστωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε καθώς, όπως έγινε γνωστό, ο γιατρός τελικά αρρώστησε και δεν μπόρεσε να ταξιδέψει.

Αμέσως ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Ερωτόκριτος επικοινώνησε με το διοικητή της 2η ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό τον οποίο ενημέρωσε για το πρόβλημα που προέκυψε και του ζήτησε να παρέμβει ώστε να μη μείνουν οι κάτοικοι χωρίς γιατρό.
Παράλληλα ενημερώθηκε από το δήμαρχο και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος υποσχέθηκε ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί άμεσα και μάλιστα με την αποστολή δύο γιατρών.

Πάντως ο δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου που μίλησε χτες στη «Ροδιακή» εξέφρασε την αγωνία του, καθώς, όπως είπε, οι περίπου 800 κάτοικοι του νησιού μένουν στο έλεος του Θεού και μάλιστα εν μέσω του χειμώνα. Χτες στο νησί επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους οι οποίοι επέβαλαν και απαγορευτικό στις συγκοινωνίες, με τον κ. Ερωτόκριτο να εκφράζει την αγωνία του σε περίπτωση που συμβεί κάτι, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

Διαβάστε ακόμη

Έναρξη εργασιών του έργου «Πλακοστρώσεις Η.Ν. Κάσου»

Ψήφισμα για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της Κάσου

Δράσεις προληπτικής ιατρικής στην Η.Ν. Κάσο

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο Ευγενίδειο ίδρυμα για την Κασιώτικη Ναυτιλία

Τέσσερις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρ.Ν. Κάσου

H Kάσος τιμά τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμά της

Κάσος: Το διήμερο εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του νησιού

Ανακοίνωση της παράταξης "Μαζί για την Κάσο" για τον αδόκητο θάνατο συμπολίτη τους