Η Ελλάδα αλλάζει!

Σε δήλωσή της η κ. Αικατερίνη Διακίδη-Κώστα, υπεύθυνη Γυναικών ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου, μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Ν.Δ., για την εκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρει τα εξής:

«Η Ελληνική Βουλή σήμερα με ευρεία αποδοχή ψήφισε και εξέλεξε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναδεικνύοντας μια καταξιωμένη γυναίκα στο ύπατο αξίωμα. Αποτελεί τιμή για όλες τις γυναίκες η εκλογή της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου από την πλειοψηφία της Βουλής. Ωστόσο έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε, ώστε να φτάσουμε να μην συζητάμε για το φύλο ενός αξιώματος.

Χαιρετίζουμε την πρόταση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και το γεγονός ότι με την επικύρωση της επιλογής του από το σώμα της Βουλής σηματοδοτείται μια ιστορική συγκυρία για τη χώρα μας. Με την ανατολή του 2020 η ανάδειξη της πρώτης Ελληνίδας στο ύπατο αξίωμα της χώρας εγκαινιάζει μια νέα εποχή.

Αναγνωρίζεται και αναδεικνύεται η συμβολή μιας καταξιωμένης γυναίκας με εξαιρετική επιστημονική και επαγγελματική διαδρομή, μια προσωπικότητα κύρους, που ξέρει να δίνει μάχες και να υπερασπίζεται τις ιδέες της. Η σημερινή μέρα ενέχει μια απόφαση υψηλού συμβολισμού για την ελληνική κοινωνία.

Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός πρόκειται για μια επιλογή που ενώνει όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Η Ελλάδα αλλάζει!»