Δρομολογείται οριστική λύση για το κτήριο του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) της Ρόδου

Δρομολογείται λύση για την οριστική στέγαση των ιατρικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ), στο κτήριο των Αγίων Αποστόλων, έπειτα από τη χθεσινή επίσκεψη στη Ρόδο του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας κου Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Καθοριστική ήταν η χθεσινή παρέμβαση του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, ο οποίος σε συνάντηση που είχε χθες πίεσε προς την κατεύθυνση αυτή, όπως επίσης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Ρόδου κ. Ηλίας Τσέρκης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις και πληροφορίες, ο πρόερος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κ. Αρκουμανέας, υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει με κάθε λεπτομέρεια την πρόταση που κατατέθηκε για να μεταφερθούν εκεί οι υπηρεσίες, έπειτα από την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Ρόδου, να παραχωρήσει άλλο κτήριο για τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ στην πόλη της Ρόδου.

Την ικανοποίησή  του για το αποτέλεσμα της σύσκεψης, εξέφρασε με δήλωσή του χθες το βράδυ, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης επισημαίνοντας τα εξής:
«Είναι σημαντικό για τη νέα Δημοτική αρχή τα προβλήματα να μην επισημαίνονται μόνο, αλλά να αναζητούνται λύσεις βελτίωσης και Προόδου. Μια τέτοια κίνηση θα αναβαθμίσει την περιοχή, το αίσθημα ασφάλειας και ευταξίας».

Ανάλογη ικανοποίηση και συγκρατημένη αισιοδοξία, υπάρχει και στις τάξεις του ΙΣΡ που θεωρεί ως την πλέον ιδανική λύση την εγκατάσταση στο συγκεκριμένο κτήριο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ ο δήμος Ρόδου ανέφερε τα ακόλουθα:
«Συνάντηση εργασίας, είχε σήμερα (χθες) το απόγευμα ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, με τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ)  κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, ο Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας κ. Γιώργος Αναστόπουλος, η Υπεύθυνη των ΠΕΔΥ κ. Ελεονώρα Χατζηπασχάλη και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Ηλίας Τσέρκης. 

Στη συνάντηση, συζητήθηκε η μεταφορά των ιατρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) στο  νεόκτιστο κτήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ που βρίσκεται στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων και το οποίο είναι κλειστό από το 2017.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι σημαντικό για τη νέα Δημοτική αρχή τα προβλήματα να μην επισημαίνονται μόνο, αλλά να αναζητούνται λύσεις βελτίωσης και Προόδου. Μια τέτοια κίνηση θα αναβαθμίσει την περιοχή, το αίσθημα ασφάλειας και ευταξίας».

Η παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου για τη μεταστέγαση του ΙΚΑ
Υπέρ της μεταφοράς των ιατρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) στο κτήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ που βρίσκεται στους Αγίους Αποστόλους και το οποίο είναι κλειστό από το 2017, ενώ είναι νεόκτιστο κτήριο, τάχθηκε και  ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, ο οποίος έκανε και νέα παρέμβαση  πριν από μερικές μέρες στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έπειτα από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τη μεταστέγαση των ιατρικών υπηρεσιών.

«Το κτήριο αυτό, αποτελεί ιδανική περίπτωση για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων» είχε επισημάνει μιλώντας στο Ραδιοφωνικό σταθμό “Νotos news” ο πρόεδρος του ΙΣΡ κ. Ηλίας Τσέρκης, ο οποίος είχε εκφράσει την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμένη πίεση από βουλευτές, περιφερειάρχη και δήμαρχο, έτσι ώστε να επιλεγεί η λύση αυτή.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Τσέρκης, ήδη ο Ιατρικός Σύλλογος έχει στείλει υπόμνημα προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, με τις θέσεις του ενώ το συγκεκριμένο κτήριο, το έχουν εξετάσει μηχανικοί του Υπουργείου Υγείας πριν μερικούς μήνες όταν είχαν έρθει στη Ρόδο και εκτιμάται να έχουν συμφωνήσει ότι μπορούν να στεγαστούν σε αυτό οι ιατρικές υπηρεσίες εφόσον γίνουν οι αναγκαίες κτηριακές παρεμβάσεις.

Το συγκεκριμένο κτήριο είναι νεόκτιστο, αλλά από το 2017 με απόφαση του τότε αναπληρωτή υπουργού Υγείας κου Πολάκη, (στο πλαίσιο γενικής απόφασης για τα κτήρια του ΚΕΕΛΠΝΟ)  είχε κλείσει με αποτέλεσμα να υπάρχουν στο εσωτερικό του φθορές και βανδαλισμοί που χρήζουν επισκευής.
Πάγια θέση του προέδρου του ΙΣΡ αλλά και της συντριπτικής πλειονότητας των εκπροσώπων μας, είναι ότι πρέπει  αξιοποιούνται πρώτα τα δημόσια κτήρια  και μετά να αναζητούνται άλλες λύσεις.