Ευρεία σύσκεψη για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα

Μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για το θέμα της τροποποίησης του καταστατικού της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, με στόχο η Εταιρία να είναι έτοιμη να πιάσει δουλειά από τις αρχές της θερινής περιόδου και μέχρι το τέλος της.

Όπως δήλωσε, χθες, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Νεκτάριος Φλοσκάκης, μέσα στην εβδομάδα (σ.σ. πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη) προσπαθούν να κλείσουν το ραντεβού με τη συμμετοχή πλέον όλων των εμπλεκομένων φορέων, δηλαδή του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, των νομικών συμβούλων Δήμου και Περιφέρειας, δηλαδή στην ουσία θα καθίσουν σε ένα τραπέζι οι μέτοχοι της Εταιρίας για να γίνει η τελική συζήτηση ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν.

Το βασικό θέμα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, είναι βέβαια η τροποποίηση του καταστατικού το οποίο θα είναι και κυρίαρχο στην επικείμενη συνάντηση, διότι πρέπει να δουν πως θα μοιραστεί το ποσοστό ενός μετόχου που δεν υπάρχει πλέον στην Εταιρία, στους υπόλοιπους μετόχους, για να μην υπάρξουν προβλήματα.

Ήδη, πάντως, υπάρχουν προσχέδια του καταστατικού αφού δεν θα γίνει εξαρχής νέο αλλά μία τροποποίηση του υπάρχοντος. Υπενθυμίζεται ότι γι’ αυτήν συνεργάζονται οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου και της Περιφέρειας καθώς υπάρχουν αρκετά θέματα να διευθετηθούν.

Τέλος, εκείνο που θα προσπαθήσουν να κάνουν είναι επειδή οι τέσσερις μήνες που δούλεψε η Εταιρία πέρυσι δεν ήταν αρκετοί, να επεκταθεί το διάστημα ει δυνατόν και μέχρι τα τέλη της αντιπυρικής περιόδου.