Τρία ευρωπαϊκά σχολεία στο Γυμνάσιο Γενναδίου

Το Γυμνάσιο Γενναδίου Ρόδου επισκέφτηκαν τρία ευρωπαϊκά σχολεία από την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία, που είναι και η συντονίστρια χώρα του τρέχοντος προγράμματος Erasmus+ “Better European Educational System”.

Από τις 13 έως τις 17 Ιανουαρίου 2020 φιλοξενήθηκαν επτά μαθητές και τρεις καθηγητές από κάθε χώρα και παρακολούθησαν ενεργά το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα του σχολείου στη Ρόδο.

Ημέρα πρώτη –13/01/2020
Την πρώτη μέρα, μετά την τελετή έναρξης, πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες γνωριμίας, όπως το “Speed dating” που ενθουσίασε τα παιδιά, η προβολή των βίντεο που είχαν ετοιμάσει για τη χώρα, το χωριό και το σχολείο τους και, τέλος, ο διεθνής μπουφές που ετοίμασε η κάθε χώρα και είχε εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
 


Ημέρα δεύτερη – 14/01/2020
Οι μαθητές του Γυμνασίου Γενναδίου παρουσίασαν το κύριο μέρος των εργασιών που είχαν κάνει τους τελευταίους μήνες. Παρουσιάσεις για καθεμία από τις χώρες-μέλη, με ένα Kahoot από πίσω για να εμπέδωσαν τις γνώσεις που αποκόμισαν.

Στο δεύτερο μέρος μελέτησαν τις ομοιότητες και τις διαφορές τους, δουλεύοντας με το Linoit. Τέλος, ψηφίστηκε το καλύτερο λογότυπο, το οποίο θα είναι και το επίσημο λογότυπο του προγράμματος από εδώ και στο εξής.

Ημέρα τρίτη –15/01/2020
Έγινε επίσκεψη στο Δημαρχείο της Ρόδου, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Ημέρα τετάρτη – 16/01/2020
Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ακρόπολη της Λίνδου, το Μονόλιθο και το Βάτι.
 

Ημέρα πέμπτη –17/01/2020
Τελευταία ημέρα του προγράμματος. Πριν την τελετή λήξης και την απονομή των πιστοποιητικών, οι μαθητές του Γυμνασίου Γενναδίου παρουσίασαν στο διεθνές κοινό ένα απόσπασμα της «Ελένης» του Ευριπίδη και τραγούδια και χορούς από τον τόπο μας.

Αποχαιρέτισαν τους συνεργάτες και φίλους τους και έδωσαν ραντεβού στην Ιταλία τον Μάρτιο του 2020.