Ομιλία στη Ρόδο του Άλκη Κούρκουλα

Συνεχίζονται τα σεμινάρια του «Κύκλου της Ρόδου» που συνδιοργανώνουν η Μονάδα Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Γ. Γεννηματάς».

Επόμενος ομιλητής είναι ο δημοσιογράφος Άλκης Κούρκουλας που θα μιλήσει για το ρόλο του Φαναρίου μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 11.00.

Ο Άλκης Κούρκουλας σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Παρίσι στη Σορβόνη και στην Ėcole des Hautes Etudes en Sciences Sociales .

Εργάστηκε στο Λονδίνο στο BBC την περίοδο 1980-83, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕΟΚ την περίοδο 1983-84 και στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη την περίοδο 1984-2016 ως επικεφαλής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Επίσης, διετέλεσε ανταποκριτής της ΕΡΤ, του Mega, της «Καθημερινής» και του «Βήματος» στην Κωνσταντινούπολη. Έχει δημοσιεύσει το βιβλίο «Ίμια. Κριτική προσέγγιση του Τουρκικού Παράγοντα».