Ξεσηκώνονται οι Κρεμαστενοί για το θέμα της γέφυρας

Υπογραφές συγκεντρώνουν οι κάτοικοι της Κρεμαστής και των γύρω χωριών, ζητώντας να επιλυθεί το θέμα της γέφυρας της Κρεμαστής.


Προχθές βράδυ πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση με τη συμμετοχή φορέων και κατοίκων της Κρεμαστής όπου τέθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα και λήφθηκαν αποφάσεις. Στη συνέλευση που έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καταστηματαρχών του χωριού συμμετείχαν συνολικά 15 σύλλογοι όλο το τοπικό συμβούλιο, αρκετοί κάτοικοι, καθώς και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.κ. Τάκης Πότσος και Κώστας Τσουρούτης.


Όπως δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Κοινότητας Κρεμαστής κ. Μιχάλης Δράκος, στη συνέλευση επισημάνθηκε η ταλαιπωρία που υφίσταται επιχειρηματίες, κάτοικοι και μαθητές  και η οποία θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη το επόμενο διάστημα οπότε και θα «ανοίξει» η τουριστική σεζόν.
Επίσης τονίστηκε και η μείωση του τζίρου των τοπικών καταστημάτων με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωση των επιχειρήσεων.


Μετά τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων αποφασίστηκε να ξεκινήσει (όπως και έγινε) η συλλογή υπογραφών από κατοίκους τόσο της Κρεμαστής όσο και των γύρω χωριών (Παραδείσι, Δαματριά, Θολός, Σορωνή κ.α.) που εξυπηρετούνται από τη γέφυρα της Κρεμαστής. Παράλληλα οι διάφοροι σύλλογοι θα συνεδριάσουν προκειμένου να λάβουν επίσημες αποφάσεις υπέρ των ενεργειών που θα ακολουθήσουν για το άνοιγμα της γέφυρας της Κρεμαστής. Στη συνέχεια θα γίνει μία δεύτερη γενική συνέλευση από την οποία και θα εκλεγεί αντιπροσωπεία η οποία και θα ζητήσει να έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.


Οι κάτοικοι ζητούν να ανοίξει η Ιρλανδική διάβαση ή σε διαφορετική περίπτωση να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες στη γέφυρα. Με τις αποφάσεις τους αυτές, κάτοικοι και φορείς δίνουν το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την επίσκεψη του κλιμακίου – όπως έχει ανακοινωθεί- το οποίο και θα εξετάσει το όλο θέμα. Η επίσκεψη αυτή, βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά, θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος Μαρτίου.


Παράλληλα δια του τοπικού συμβουλίου, θα ζητηθεί να τεθεί το θέμα της γέφυρας της Κρεμαστής προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου. Σημειώνεται πως το ίδιο αίτημα έθεσε και ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Ρόδου» κ. Τάκης Πότσος στην τοποθέτηση του προχθές βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο.