Πολλά συνέδρια και γάμοι στις «Πηγές της Καλλιθέας»

Πολλά συνέδρια και γάμοι στις «Πηγές της Καλλιθέας»

Πολλά συνέδρια και γάμοι στις «Πηγές της Καλλιθέας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1469 ΦΟΡΕΣ

Στο πιο δημοφιλές σημείο του νησιού για φιλοξενία πολιτικών γάμων, συνεδρίων και εκδηλώσεων μεγάλου βεληνεκούς, αναδεικνύεται, για ακόμα μία χρονιά, το Μνημείο των «Πηγών Καλλιθέας» αφού ήδη έχουν «κλείσει» πολλά τέτοια events, ανάμεσά τους και συνέδριο στο οποίο έχει προσκληθεί η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου!

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε χθες ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, η οποία διαχειρίζεται το Μνημείο, κ. Γιάννης Ιατρίδης, τα συνέδρια ξεκινούν από την 1η Απριλίου με αυτό για τους πολιτικούς γάμους από την Ινδία. Μάλιστα, πρέπει να είναι καθ’ όλα έτοιμοι αφού για φέτος έχουν ήδη προγραμματιστεί πάνω από 200 γάμοι, εκτός από τα συνέδρια!

Ένα από αυτά είναι και το Συνέδριο της Ένωσης Ελληνοαυστραλών δικηγόρων, το οποίο είχε διεξαχθεί εδώ και το 2018 και η επίσημη έναρξή του έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Δευτέρας 6 Ιουλίου. Μάλιστα, όπως έχουν ενημερώσει σχετικά τον κ. Ιατρίδη οι διοργανωτές, σ’ αυτό θα παραστεί και ο Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, όπως και ανώτεροι και ανώτατοι Δικαστές από διάφορες χώρες. Μάλιστα, έχουν απευθύνει που πρόσκληση και στη νέα ΠτΔ για να κηρύξει την έναρξη των εργασιών! Υπενθυμίζεται ότι το 2018 την έναρξη των εργασιών είχε κηρύξει ο πρώην ΠτΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως είπε, ο κ. Ιατρίδης, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και δείχνει την υπεραξία που έχει πάρει όλη η περιοχή ενώ με την παρουσία προσωπικοτήτων η Καλλιθέα βγαίνει προς τα έξω.
Επίσης, στην «Πηγές» θα γίνει και το συνέδριο των εφοριακών όλης της Ευρώπης που στα τέλη Ιουνίου, ακόμη το πανελλήνιο συνέδριο του Οδοντιατρικού συλλόγου που θα γίνει κι αυτό μέσα στον Ιούλιο. Δηλαδή, έχουν προγραμματιστεί πολύ μεγάλα συνέδρια, κάτι που όπως τονίζει ο ίδιος είναι πολύ σημαντικό. Αυτό, όμως, στο οποίο δίνει έμφαση ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ είναι το θέατρο (βλ. άλλες στήλες) γιατί μ’ αυτό το Μνημείο των «Πηγών» θα γίνει κέντρο πολιτισμού για το νησί ενώ θα προσελκύσει ακόμα περισσότερο συνεδριακό τουρισμό και θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη υπεραξία στην περιοχή.

Για τις ιαματικές πηγές
Σχετικά με την αξιοποίηση των διάσημων ιαματικών πηγών της Καλλιθέας, για τις οποίες έχει γίνει πολύς λόγος εδώ και πολλά χρόνια, ο κ. Ιατρίδης, και ως πρώην Δήμαρχος της περιοχής, εξήγησε ότι απαιτείται πολλή δουλειά και θύμισε ότι επί Δημαρχίας του είχε κάνει ένα master plan για την αξιοποίησή τους την περίοδο 2004-2005, σε συνεργασία με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Όμως, όπως εξήγησε, αυτό το σχέδιο δράσης συνολικά εκπονήθηκε με βάση το ακίνητο που είναι πάνω από το δρόμο αφού δεν μπορεί να γίνει μέσα στο Μνημείο. Με την πάροδο των χρόνων όμως, το ακίνητο αυτό μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ. Τώρα, λοιπόν, πρέπει να γίνει ξανά προσπάθεια με το Υπουργείο Τουρισμού και το Ταμείο ώστε να δουν τι όρους βάζει, αν είναι συμφέροντες για τον Δήμο και να προχωρήσουν αναλόγως.

Ο ίδιος εξετάζει, πάντως, και εναλλακτικές λύσεις και έχει υπόψη του κάποιες άλλες προτάσεις, τονίζοντας ότι δεν θα εγκλωβιστεί στους όρους του ΤΑΙΠΕΔ. Για παράδειγμα, επειδή το εν λόγω ακίνητο είναι 200 στρεμμάτων μπορεί να προχωρήσουν σε μία διεκδίκηση να παραχωρηθούν τα 10-15 στρέμματα που καλύπτουν αυτή τη δράση και σ’ αυτή τη διαδικασία βρίσκονται τώρα.

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί