Πέθανε η Μαρίκα Γιαννουράκη, ομογενής της  Νέας Υόρκης από τη Νίσυρο


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Θλίψη στην ομογένεια της Νέας Υόρκης προκάλεσε η εκδημία της Μαρίκας Γιαννουράκη, από τα Νικιά της Νισύρου, που έφυγε από τη ζωή την περοιημένη Παρασκευή, σε ηλικία 73 ετών.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έδινε μάχη με τον καρκίνο, ενώ πρόσφατα η κατάστασή της επιδεινώθηκε.
«Η Μαρία ήταν ένας άνθρωπος χαρούμενος, άφησε εποχή στους Συλλόγους και τη Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία. Ήταν πάντα με το χαμόγελο και έφυγε με το χαμόγελο”, δηλώνει, μιλώντας στον “Εθνικό Κήρυκα” ο σύντροφος της ζωής της, Γιάννης Γιαννουράκης.

Η Μαρίκα Γιαννουράκη μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη το 1968 και παντρεύτηκε την αμέσως επόμενη χρονιά. Με τον Γιάννη Γιαννουράκη έκανε τρία παιδιά την Άννα, τον Μιχάλη και την Καλλιόπη, τα οποία τους χάρισαν έξι εγγόνια. «Η μητέρα μου ήταν ένας άνθρωπος που είχε πάντα το χαμόγελο στα χείλη”, δηλώνει η κόρη της, Άννα Στρατηγάκη.

Τη θλίψη του για την απώλεια της Μαρίκας Γιαννουράκη εξέφρασε και ο Δήμαρχος Νισυρίων, Χριστοφής Κορωναίος. Η αγρυπνία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη από τις 2 έως τις 4:30 και από τις 6 έως τις 9, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκαν την Τετάρτη στις 10 το πρωί, στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Λόγω του θανάτου της, ακυρώθηκε η γιορτή του Πανισυριακού Συλλόγου «Χαραυγή», την Καθαρά Δευτέρα.

Πηγή: «Εθνικός κήρυξ»