Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις  οι δικαστικοί υπάλληλοι

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Ρόδου, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί κάποιο από τα αιτήματά τους.

Έτσι σύμφωνα με απόφαση που λήφθηκε χθες από την  Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν τα μέλη του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ρόδου, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν δίωρες διακοπές εργασίας από τις 9 Μαρτίου έως τις 20 Μαρτίου 2020 τόσο στα πολιτικά όσο και στα ποινικά δικαστήρια του νησιού μας, δηλαδή από τις 9 έως τις 11 το πρωί, μέχρις ότου δοθεί λύση στα ανυπέρβλητα προβλήματα εργασίας που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους με κυριότερο αυτό της υποστελέχωσης.

Με τον τρόπο αυτό οι δικαστικοί υπάλληλοι της περιοχής μας συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Κλάδου των Δικαστικών Υπαλλήλων που έχουν ξεκινήσει σε όλη τη χώρα με δίωρες καθημερινές διακοπές εργασιών, μετά από απόφαση συνδιάσκεψης των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα της απόγνωσης για την επικρατούσα κατάσταση στο χώρο των Δικαστηρίων  προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης  και στην κυβέρνηση γενικότερα.

Σημειώνεται πως η κινητοποίηση αυτή ξεκίνησε στις 10 Φεβρουαρίου με αντίστοιχη ομόφωνη απόφαση που είχε ληφθεί από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων συνεχίζεται έως και τα μέσα του μήνα.

Κατά το δίωρο των κινητοποιήσεων κάθε ημέρας οι Δικαστικοί Υπάλληλοι θα απέχουν από όλες τις εργασίες τους (έδρες, εξυπηρέτηση κοινού και δικηγόρων).