Για να λαμβάνουν μέτρα οι Εισαγγελείς πρέπει να γνωρίζουν και τι γίνεται στην κοινωνία

Με πολύ ενδιαφέρον διαβάσαμε την εγκύκλιο που απέστειλε στους Εισαγγελείς υφισταμένους του, σε όλη τη χώρα, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κος Βασίλης Πλιώτας. Μελετημένη και ζυγισμένη η απόφαση για τις αυστηρές ποινές που προβλέπονται για όσους παραβιάζουν τα μέτρα θωράκισης από την ασθένεια που θερίζει σε όλο τον κόσμο.

Δυστυχώς όμως (είναι ευκαιρία να το επισημάνουμε) για να ληφθούν τέτοιου είδους μέτρα,  η βασική προϋπόθεση είναι ο ίδιος ο Εισαγγελικός λειτουργός να είναι σε θέση να αφουγκραστεί και να πληροφορηθεί την αληθινή κατάσταση που επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες και όχι αυτήν που ενδεχομένως τους μεταφέρουν στο γραφείο του, εκείνοι που σουλατσάρουν  πέρα – δώθε εντός των γραφείων, (όχι πάντως οι υπηρεσιακοί υπάλληλοι)  λέγοντας ασυναρτησίες, ανοησίες ή σκοπιμότητητες.

Αν είναι λοιπόν να μπει μια τάξη (με αφορμή τον κορωνοϊό) στις άλλες παθογένειες και το  πώς λειτουργεί γενικότερα το δικαστικό και εισαγγελικό μας σύστημα -ειδικά στην περιφέρεια-  ας είναι μια καλή αφορμή η έξαρση της ασθένειας.