Η... καραντίνα και οι αθλητές που σέβονται το σώμα τους...

Η... καραντίνα και οι αθλητές που σέβονται το σώμα τους...

Η... καραντίνα και οι αθλητές που σέβονται το σώμα τους...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 190 ΦΟΡΕΣ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλους τους αθλητές. Ιδιαίτερα γι’ αυτούς που συστηματικά προπονούνταν είτε επειδή είναι επαγγελματίες και ζούνε από αυτό, είτε επειδή έχουν στόχους να ασχοληθούν πολύ σοβαρά.

Ένας αθλητής ο οποίος γυμνάζονταν σε καθημερινή βάση και κάτω από συγκεκριμένους ρυθμούς, είναι σαν να τον …σκοτώνεις στα μέσα της χρονιάς και πάνω στο φόρτε του, «κόβοντας» του βίαια το πρόγραμμα των προπονήσεων του. Φυσικά είναι κάτι που δεν εξαρτάται από τους ίδιους, αλλά από τους ειδικούς και αυτούς που έχουν το γενικό πρόσταγμα για το τι θα πρέπει να κάνουμε όλοι σε μια τέτοια κατάσταση.

Από εκεί και πέρα όμως, είναι …αναγκαίο κακό, όλοι αυτοί οι αθλητές αλλά και όσοι από τους υπόλοιπους δεν είναι επαγγελματίες αλλά σέβονται το σώμα τους και αυτό που κάνουν, να μπορέσουν να λειτουργήσουν εποικοδομητικά κατά την διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης καραντίνα. Και μέσα στο σπίτι λοιπόν κάποιος μπορεί να κάνει κάτι. Μπορεί να ακολουθήσει ένα «ειδικό πρόγραμμα» και να κάνει τη γυμναστική του.

Μου έκανε εντύπωση η δήλωση του ποδοσφαιριστή και πρώτου σκόρερ του Απόλλωνα Καλυθιών Μάριου Πλακίδα, που τόνισε ότι μέσα στο σπίτι του έχει έναν διάδρομο οπότε κάνει γυμναστική και όποτε μπορεί τρέχει μόνος του σε εξωτερικό χώρο που είναι απομονωμένος από κόσμο. Ο άνθρωπος δεν είναι επαγγελματίας αλλά και μόνο με αυτή του τη δήλωση δείχνει τον δρόμο για το τι θα πρέπει να κάνουν όλοι οι αθλητές την περίοδο αυτή.
Το να κάτσει κάποιος αραχτός σε μια καρέκλα και απλά να βλέπει τηλεόραση ή να παίζει playstation από το πρωί έως και το βράδυ, ασφαλώς και δεν είναι προς όφελος του.

Ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες …ειδικών αναγκών, υπάρχουν οι τρόποι για όλους να περάσουμε πιο εποικοδομητικά την ώρα μας ευελπιστώντας ότι σύντομα θα βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη…

ΔΡΑΓΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Την Παρασκευή 10/5 στην Πάτρα

Άψογη η διοργάνωση του “Aegean IPSC Cup 2024” από τον Σκοπευτικό Σύλλογο Ρόδου!

Τα αποτελέσματα στο τοπικό μπάσκετ

Πολύτιμες εμπειρίες για την ομάδα ρυθμικής γυμναστικής του Ροδίων Άθλησις

Πολύ καλή η παρουσία της Δάφνης Ρόδου στο διασυλλογικό στίβου Ανδρών-Γυναικών

Ρεκόρ του Γιώργου Λυμπέρη των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Σαφώς αναβαθμισμένος φέτος ο «2ος Δάφνινος Αγώνας» στο φράγμα της Απολακκιάς

Ιάλυσος-Φοίβος: Παίζουν με φόντο τον τελικό