Ξεκίνησαν οι εργασίες στο κτήριο των δικαστηρίων της Ρόδου

Ξεκίνησαν οι εργασίες  στο κτήριο των δικαστηρίων της Ρόδου

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο κτήριο των δικαστηρίων της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1421 ΦΟΡΕΣ

Εργασίες αφαίρεσης όλων των επικίνδυνων και ετοιμόρροπων τμημάτων που βρίσκονταν εξωτερικά του Δικαστικού Μεγάρου, πραγματοποιήθηκαν χθες με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ήδη από το προηγούμενο διάστημα ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου αφού είχε λάβει τις σχετικές εγκρίσεις από την Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, είχε υπογράψει σύμβαση με εργολάβο, ο οποίος θα αναλάμβανε με δαπάνες του συλλόγου να απομακρύνει όλα αυτά τα επικίνδυνα τμήματα που κυριολεκτικά «κρέμονταν» από το κτήριο!

Η όλη εργολαβία έγινε χθες με έξοδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και ο εργολάβος αφαίρεσε όλα τα επικίνδυνα τμήματα τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος του Δικαστικού Μεγάρου. Τώρα πλέον απομένει να ολοκληρωθεί η μελέτη, την οποία έχει αναλάβει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από το Φθινόπωρο, προκειμένου στη συνέχεια αυτή να σταλεί στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να δοθούν τα χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση των ζημιών αυτών αλλά και γενικότερα για τη συντήρηση του κτηρίου όπου αυτό απαιτείται.

Σε κάθε περίπτωση η χθεσινή ενέργεια του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, για την οποία είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, έχει ως αποτέλεσμα την προστασία όλων όσων εισέρχονται και εξέρχονται από το κτήριο, και οι οποίοι κινδύνευαν να τους πέσει κάποιο κομμάτι στο κεφάλι.

Για τις εργασίες που έγιναν χθες στο κτήριο του Δικαστικού Μεγάρου δημοσιοποιήθηκε η εξής ανακοίνωση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου:

«Το Δ.Σ. του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ με αίσθημα ευθύνης για λόγους προστασίας και ασφαλείας των συναδέλφων μας και των συμπολιτών μας και με τη συναίνεση και έγκριση της κ. Προέδρου Εφετών και του κ. Εισαγγελέα Εφετών, υπέγραψε με ανάδοχο εργολάβο σύμβαση ανάθεσης, με δαπάνες του Συλλόγου, σ’ αυτόν των εργασιών καθαίρεσης των επικίνδυνων, ετοιμόρροπων τμημάτων εναθρακωμένου σκυροδέματος και επιχρισμάτων από τον πρόβολο και τη δυτική όψη του Δικαστικού Μεγάρου.

Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα (21 Μαρτίου) το πρωί και θα τελειώσουν αυθημερόν. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών το Δικαστικό Μέγαρο θα είναι σίγουρα πιο ασφαλές για όλους. Αναμένουμε από την Περιφέρεια την ολοκλήρωση της μελέτης για την αποκατάσταση και συντήρηση του κτηρίου για την άμεση επισκευή του δεδομένου ότι υπάρχουν οι σχετικοί πόροι».

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια