Από Ιούλιο αγώνες στον στίβο

Από Ιούλιο αγώνες στον στίβο

Από Ιούλιο αγώνες στον στίβο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 215 ΦΟΡΕΣ

Με επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ενημέρωσε τα σωματεία για το τι θα γίνει από εδω και πέρα, ώστε να μην χαθεί, τουλάχιστον σε εγχώριο επίπεδο, η χρονιά. Προτεραιότητα αποτελούν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, όταν θα είναι σε θέση ν’

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, απέστειλε προχθές το απόγευμα επιστολή στα σωματεία, προκειμένου να μοιραστεί μαζί τους τις εξελίξεις, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στο χώρο του στίβου, ύστερα από τα μέτρα που έλαβε η Πολιτεία για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού Covid-19.


Όπως συμπεραίνεται, είναι πια ξεκάθαρο ότι η αγωνιστική δράση στον στίβο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ξεκινήσει από τα μέσα Ιουλίου, για να …σωθεί ό, τι μπορεί από τις σημαντικές συναντήσεις, τουλάχιστον σε εγχώριο επίπεδο. Αυτό άλλωστε είχε τονίσει ο Κώστας Παναγόπουλος κατά την κυριακάτικη τηλεδιάσκεψη των αθλητών-αθλητριών της Εθνικής μας ομάδας. Λαμβάνοντας υπόψη την πληθώρα των αγώνων από τον Απρίλη και μετά, είναι πια αυτονόητο πως τα διασυλλογικά πρωταθλήματα, πηγή ανάπτυξης του στίβου, δεν θα διεξαχθούν φέτος.

Αυτό που προέχει με βάση και τις εξελίξεις είναι να διεξαχθούν τουλάχιστον τα πανελλήνια πρωταθλήματα από μέσα Ιουλίου έως και τα μέσα Αυγούστου, αφού υπάρχει αυτό το χρονικό περιθώριο με την απόφαση για πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2021 και την αναβολή κι άλλων σημαντικών διεθνών αγώνων. Σε τοπικό επίπεδο, εννοείται πως ό,τι είχε να κάνει με τα Kids Athletics και τα Mini Athletics Games, μπορεί και να μεταφερθούν, αν όλα πάνε καλά, μετά το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να υπάρξει η σημαντική συμμετοχή. Η όποια εξέλιξη λοιπόν για την οργάνωση των αγώνων θα υπάρξει από το φθινόπωρο, αφού είναι προγραμματισμένες δρομικές διοργανώσεις στην περιοχή μας, αλλά και οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στη Χίο.

Οι εξελίξεις ασφαλώς και πλήττουν τα Δωδεκάνησα, καθώς η τοπική ΕΑΣ είναι από τις πιο δραστήριες με δεκάδες διοργανώσεις κάθε χρόνο, έχοντας κύριο μέλημά της την ανάδειξη των επόμενων μεγάλων αθλητών μας αλλά και τη συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων δρομέων και κυρίως ελεύθερων ασκούμενων σε διοργανώσεις αντοχής, τόσο επί δημοσίας οδού όσο και στις περιοχές εκείνες με σπάνιο φυσικό κάλλος. Ενδιαφέρον θα παρουσιάσει από το ‘δω και πέρα η όποια κίνηση των ΕΑΣ ανά την Ελλάδα, πάνω στο πλαίσιο του ΣΕΓΑΣ, ώστε να φανεί πώς μπορούν να έχουν και φέτος, αφού αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, αγώνες αξιόλογους με σκοπό να σωθεί η χρονιά.

Πώς είχε σχεδιαστεί η φετινή περίοδος
Καλό είναι να έχουμε μια εικόνα για το πώς είχε προγραμματιστεί από τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ Δωδεκανήσου η αγωνιστική περίοδος με τα πανελλήνια κατ’ αρχάς κι εν συνεχεία με τα διασυλλογικά πρωταθλήματα αλλά και τις δρομικές διοργανώσεις, για να υπάρχει και μια εικόνα σχετικά με τον σχεδιασμό από την Ομοσπονδία σε ό, τι αφορά τις σημαντικές συναντήσεις στο εγγύς μέλλον:

Τα πανελλήνια πρωταθλήματα
Φέτος είχαν προγραμματιστεί από τον ΣΕΓΑΣ τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα τις παρακάτω ημερομηνίες:
16 Μαΐου: Πανελλήνιο Ανδρών-Γυναικών και Κ20 10.000μ. στη Θεσσαλονίκη
23-24 Μαΐου Πανελλήνιο Συνθέτων Κ20 στη Νάξο
13-14 Ιουνίου: Πανελλήνιο Ανδρών-Γυναικών και Συνθέτων στην Πάτρα
20-21 Ιουνίου: Πανελλήνιο Κ18 και Σύνθετα στον Βόλο
27-28 Ιουνίου: Πανελλήνιο Κ20 στα Ιωάννινα
11-12 Ιουλίου: Πανελλήνιο Κ16 σε Χαλκίδα/Καβάλα
25-26 Ιουλίου Πανελλήνιο Κ23 στη Λάρισα.

Η …κίνηση στα Δωδεκάνησα
Οι ημερομηνίες των φετινών διασυλλογικών στα Δωδεκάνησα αλλά και των δρομικών και όχι μόνο συναντήσεων, πριν τη λήψη των έκτακτων μέτρων από την πολιτεία, ήταν οι παρακάτω:

ΜΑΡΤΙΟΣ
-14 Σάββατο: 3η Εαρινή Συνάντηση Ρίψεων Α.Ο. ΕΜΜ. & Μ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ - Ρόδος
-15 Κυριακή: VARGAS – ANTAIOS RUN 10K
-21 Σάββατο: ‘’ΔΑΦΝΕΙΑ 2020’’ (KIDS ATHLETICS IAAF – MINI AΘΛETICS GAMES Κ12 - Κ14 - Κ16 - Κ18 - open) (Ρόδος).
-19 Πέμπτη: Α΄ Φάση Σχολικών Αγώνων Λυκείων Δωδεκανήσου
-29 Κυριακή: APOLAKKIA RUN 5K - 10K - 800M.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
-4 Σάββατο: Διασυλλογικό ΠΠΒ-ΠΚΒ ΄A Αγώνας (ΤΕΤΡΑΘΛΟ ΔΡΟΜΙΚΟ) – (Όμιλοι) (ΡΟΔΟΣ-ΣΥΜΗ), (ΚΩΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ), (ΛΕΡΟΣ-ΠΑΤΜΟΣ).
-5 Κυριακή: 4ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου για Όλους ‘’Elafos Mountain Run - Προφήτης Ηλίας 2020’’. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20000μ Βάδην Α-Γ Μέγαρα
8 Τετάρτη: B’ Φάση Σχολικοί Αγώνες Λυκείων.
-11-12 Σάββατο – Κυριακή: Διασυλλογικό Κ18 (Π-Κ) (Ρόδος).
14-15 Τετάρτη και Πέμπτη: Διασυλλογικό Συνθέτων Α-Γ / Κ18.
-25-26 Σάββατο και Κυριακή: Διασυλλογικό Α-Γ και Σύνθετα Κ16. – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ Κ. ΚΕΛΗΣ ΣΠ. - Ρόδος

ΜΑΪΟΣ
-3 Κυριακή: 7ος Roads to Rhodes Marathon (Ρόδος)
6-7 Τετάρτη & Πέμπτη Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Λυκείων.
-9 Σάββατο: Διασυλλογικό ΠΠΒ-ΠΚΒ Β’ Αγώνας (ΤΕΤΡΑΘΛΟ ΑΛΤΙΚΟ), (Όμιλοι)
(ΡΟΔΟΣ-ΣΥΜΗ),(ΚΩΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ), (ΛΕΡΟΣ-ΠΑΤΜΟΣ).
-17 Κυριακή: ‘’PATMOS RUN 2020’’
-23 Σάββατο: Διασυλλογικό Κ16 (Κως).

Αναλυτικά, η επιστολή του Κώστα Παναγόπουλου:
«Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,
Ελπίζω εσείς, οι δικοί σας άνθρωποι, αλλά και όλα τα μέλη της οικογένειας του στίβου να είστε καλά.
Πρώτη προτεραιότητα όλων μας, τη δύσκολη αυτή περίοδο, πρέπει να είναι η προστασία της υγείας μας, καθώς και των ανθρώπων γύρω μας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι εφαρμόζουμε και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε με συνέπεια όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να ξεπεραστεί η πανδημία. Όπως αντιλαμβάνεστε, πέρα από το μείζον, που είναι η δημόσια υγεία, η πανδημία προκαλεί και άλλα, ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα στην οικονομική και κοινωνική ζωή, μέρος των οποίων είναι και ο αθλητισμός.


Δεν θα σας κουράσω με ζητήματα για τα οποία σας έχει ήδη ενημερώσει με πληρότητα ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής. Στόχος όλων μας στη Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, είναι να προστατεύσουμε το άθλημα και την Ομοσπονδία μας στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ώστε να μπορεί, μετά την πανδημία, να επανέλθει σταδιακά σε κανονική πορεία. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΠΑΣ εξετάζει εναλλακτικές επιλογές ώστε, (ευχόμενοι όλα να πάνε καλά), να μπορούμε να έχουμε αγωνιστική δραστηριότητα από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου, με προτεραιότητα τα πανελλήνια πρωταθλήματα.


Μέλημά μας, ταυτοχρόνως, είναι να μην υποστούν πλήγμα σωματεία, αθλητές, προπονητές, αλλά και οι εργαζόμενοι του ΣΕΓΑΣ. Ακριβώς γι’ αυτό επιδιώξαμε και πετύχαμε την ένταξη του ΚΑΔ που μας αφορά σε εκείνους που δικαιούνται τις ενισχύσεις της Πολιτείας. Είναι σημαντικό να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες που παρέχουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Την ίδια στιγμή, προσπαθούμε να περιορίσουμε, όσο είναι δυνατόν, τις αρνητικές επιπτώσεις στα χορηγικά μας έσοδα, που ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται ορατές, ή/και να αναπροσαρμόσουμε λειτουργίες και δράσεις, ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε ικανοποιητικά στα νέα δεδομένα. Η καταβολή, μέσα στις επόμενες ώρες, της πρώτης δόσης της κρατικής επιχορήγησης, θα μας επιτρέψει να καλύψουμε υποχρεώσεις, με πρώτη εκείνη που αφορά τους σωματειακούς μας προπονητές.

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,
Η ενημέρωση από τον Βασίλη Σεβαστή θα συνεχιστεί, για κάθε νεότερη εξέλιξη και πληροφορία.
Εύχομαι το τέλος της πανδημίας να μας βρει όλες και όλους καλά, έτοιμους για τη μεγάλη προσπάθεια να επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή μας και στη λειτουργία αθλητών, προπονητών, Σωματείων, ΕΑΣ και της Ομοσπονδίας μας. Να προσέχετε τον εαυτό σας και να είστε καλά με τις οικογένειές σας».

Διαβάστε ακόμη

Ο Γιώργος Λυμπέρης των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Χάλκινο μετάλλιο για τον Νίκο Τσαβαρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Ποδηλατικός αγώνας από τον Ανταίο στις περιοχές Διμυλιάς και Σορωνής

Το πρόγραμμα στο τοπικό βόλεϊ

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή